Life&style

5 poslova idealnih za ljenčine? Slušamo!

Svi smo mi ponekad lijenčine, ne možemo si pomoći. Neki manje, a nekima je to životna preokupacija. No u moru poslova ima i onih gdje od tebe NEĆE tražiti da se pretrgneš od posla. Dapače

Da ima spasa i za one koji bi radili (deklarativno), ali baš i ne bi prionuli poslu, dokazuju upravo ova zanimanja. Ovo je 5 vrućih poslova koje bi svaka lijena, pardon, izbirljiva osoba, mogla raditi:

1. Davatelj zagrljaja
Svijet je postao jedno jako usamljeno mjesto, a to dokazuje i ovo zanimanje. Osoba koja će te grliti i maziti (ne u seksualnom smislu) u toplini tvog doma! Možda na prvu misliš kako se "profesionalnim grliteljima" obraćaju isključivo usamljeni ljudi, no odmah ćemo ti reći da si u krivu! Naime, vole se grliti i menadžeri, umjetnici, doktori (ce)... Barem tako kaže Kanađanka Samantha Hess, osnivačica biznisa Cuddle me up. Hess je pravno uredila svoj posao, te svi njezini zaposlenici potpisuju ugovor u kojem pristaju na "spoonanje", ušuškavanje i klasično grljenje. Samanthini radnici u prosjeku provedu sat vremena uz klijenta i zarade oko 60 dolara! Ako u danu imaš 5 klijenata, možeš zaraditi 500 dolara! Kanada doista jest obećana zemlja!

2. Učitelj engleskog u Kini
Ako uzmeš u obzir da svi danas više manje prihvatljivo dobro pričaju engleski, a Kina je brzorastuća zemlja znanja, možeš zbrojiti 2 i 2 i postati profesorica engleskog u Kini. Fakultet ti ne treba, trebaš položiti test koji ima vrlo jednostavna pitanja poput: "Are you a native English speaker?" (nije bitno da jesi) i uskoro možeš predavati engleski Kinezima. Opcija je otići u Kinu ( i živjeti u ovoj zemlji barem jednu godinu) ili jednostavnije, putem nekog web programa održavati video konferenciju s učenicima. Iz udobnosti vlastitog doma, a možeš zaraditi i preko 150 kuna po satu/lekciji. I ne moraš znati niti riječi kineskog, jer učenici već razumiju neke osnove engleskog...

 | Autor: thinkstock thinkstock

3. Lažni bijeli biznismen
ne treba imati baš glumačku akademiju, dovoljno je da se uživiš u ulogu, da si bijele rase i da djeluješ u odijelu ležerno kao da ga nosiš svaki dan. Doduše, ovo je posao samo za muškarce. Doduše, za ovaj posao bi taj "bogati bijeli biznismen" trebao imati dobar Instagram, jer jednom se Amerikancu dogodilo baš to - jednostavno ga je kontaktirala jedna kineska firma koja mu je obećala da će samim dolaskom i odglumljenim tekstom dobiti 1000 dolara. Zašto baš bijelac biznismen? Jer ljudima Dalekog istoka predstavlja moć i sve ono što bi i sami željeli postati.

4. Hotelski spavač
E, ovo se zove high life! Ako bolje razmislimo, ovo je doista posao iz snova - plaćaju ti da isprobavaš spavanje u hotelskih sobama. Poslodavac je online firma Qunar koja regrutira najbolje spavače - oni se tajno prijavljuju u hotel i ocjenjuju kvalitetu sna. U ocijenu ulazi baš sve - čistoća posteljine, zvučna izoliranost, dostupnost WiFi-ja, cijena, lokacija, razina buke... Ovaj posao doista zvuči kao san snova - jer si u potrazi za najkvalitetnijim snom. Grupa The Sleep Testers sva svoja zapažanja snima skrivenim kamerama, ali ima još jedan sličan posao koji nije toliko tajan. Poznati lanci poput Savoya i Hiltona također angažiraju desetke spavača koji isprobavaju sobe i krevete u hotelima.

 | Autor: Promo Promo

Možda vas zanima Bez čega ne možete na razgovoru za posao Rubrika Life&style Life&style

5. Ispitivač videoigara
Za one koji žele biti djeca do kraja života! Ako si gamerica, ovo je posao iz snova jer ti plaćaju za ono što ionako radiš u slobodno vrijeme. A sad se to vrijeme usput i plaća. Naravno, ne trebaš imati formalno obrazovanje, ali da bi testirala video igrice moraš biti organizirana, strpljiva, imati dobro oko za detalje te biti otvorena i kreativna. Naravno, i tu postoji kvaka: moraš biti spremna igrati i igrice za djecu, kao i tisuću puta preslušavati iste i iste upute. Također, ne radiš od 9 do 17, ali to ne znači da možeš spavati do mile volje. Tvoj poslodavac iz Amerike može te probuditi u 5 ujutro i zahtijevati recenziju igrice za manje od 8 sati!

Photo: thinkstock

Komentari 0