Life&style 12. travnja 2018.

5 pogrešaka koje treba izbjeći NAKON tetoviranja

Thinkstock.

Nakon tjedana i tjedana promišljanja nakon si odlučila staviti tetovažu – i ona sada napokon krasi tvoje tijelo! Ali, što potom, dan ili dva nakon tetoviranja?

Mnogi nakon tetoviranja misle da je „postupak završen“ – i grdno se varaju! Tetovaže treba „njegovati“, a osobito su osjetljive dok su svježe. Stoga ćemo ti otkriti na što trebaš obratiti pažnju te što obavezno treba izbjegavati u prvim tjednima nakon tetoviranja. 

Uska odjeća 

Sintetičke čarape, tajice ili uske traperice su tabu nakon tetoviranja. Općenito – odjeća koja je usko pripijena uz mjesto tetovaže smeta koži pri zacjeljivanju. Osim toga, sekret od rane može se zalijepiti za tkaninu…

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Prozirna folija 

To je vrlo česta pogreška! Rana ispod folije ne može disati – povrh toga, ostane vlažna pa se na njoj mogu brže razmnožavati klice. Što je bolje od folije? Zrakopropustan sterilan zavoj. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Sunce i solarij 

Ako želiš dugotrajno zadržati izvornu boju i oblik nove tetovaže, onda je prvih tjedana nakon tetoviranja ni u kom slučaju ne smiješ izlagati jakom suncu – pa ni ići u solarij. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Možda vas zanima... Ovo su najbolje tetovaže za grudi koje smo IKAD vidjele! Rubrika Life&style Life&style

Grebanje i diranje 

Vjerojatno će te malo svrbjeti, ali nikako ne smiješ prčkati po svježoj tetovaži. Osim što možeš „ogrebati“ boju, možeš nanijeti na ranu i opasne bakterije koje se nalaze pod noktima. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Kupanje 

Dopušteno je tuširanje jedino s pH-neutralnim gelom za pranje – ali, nemoj se predugo tuširati. Vruća kupka može štetiti tvojoj tetovaži. Topla voda i dodaci kupki omekšavaju kožu te time pogoduju infekcijama. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Možda vas zanima... Ovo je 10 tetovaža koje se najčešće – uklanjaju Rubrika Life&style Life&style

Komentari 0