Na oko, kajgana, tvrdo kuhana, poširana - nikad ti ne ispadnu kao na onim slikama na kuharskim blogovima? Bez brige, i ti možeš postići savršenstvo, uz nekoliko ovih praktičnih savjeta
Čini se nije ništa lakše nego proipremiti jaje - i tu se slažemo - ali ako želiš da ti ispadne baš savršeno, ove greške bi trebala izbjegavati.
Previše tučeš jaja za kajganu
Jaja koja misliš pržiti nikad nemoj tući ručnim mikserom ili u blenderu jer ćeš dobiti čudnovato gumasti omlet ili kajganu. Najbolje ih je lagano istući vilicom ili žičanom miješalicom, ali ne predugo - dovoljno da se bjelanjci i žumanjci spoje, ali ne da se pjene.
Poširaš jaja u vodi bez dodataka
Kako poširaš jaje? Ubaciš ga u kipuću vodu … i žumanjak i bjelanjak razliju se posvuda. Sljedeći put ulij u vodu malo octa ili limunovog soka i jaje će ostati cijelo. Osim toga, nemoj jaje bacati iz visine nego ga oprezno spusti u vodu.
Prerano dodaješ sastojke
Znaš ono kad dodaš rajčicu ili špinat u kajganu i sve ispadne gnjecavo i nekako zrnato? To se totalno može izbjeći tako da smanjiš temperaturu, lagano miješaš i dodaš kakve god želiš sastojke kad su jaja već gotovo sasvim pečena.
Okrećeš jaja u tavi - a ne znaš ih okretati
Ako ne znaš okrenuti jaja na oko kao palačinku, a da se žumanjak ne raspadne, posluži se trikom: pokrij tavu poklopcem i peci jaja na laganoj vatri. Tako će bjelanjak prekriti žumanjak pa si postigla isti efekt kao i okretanjem.
Predugo kuhaš jaja
Ako ti tvrdo kuhana jaja ispadnu siva, znači da ne paziš na vrijeme. Pravila
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
glenda_l.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.