Life&style

5 naših rukometaša koje posebno želimo gledati na terenu

Još nas samo jedan dan dijeli od početka Europskog rukometnog prvenstva, a što to znači za nas? Da ćemo i mi moći odigrati svoje natjecanje. Traži se najzgodniji rukometaš prvenstva!

Zagreb i Split će uskoro postati metropole u kojima se priča desetak svjetskih jezika, a sve možemo zahvaliti Europskom prvenstvu u rukometu kojem smo domaćini. I doista, u dvoranama će se tražiti karta više ne samo zbog vrhunskog rukometa, nego i prezgodnih tipova koji će igrati. A ovo je petorica naših reprezentativaca na koje ćemo posebno usmjeriti pažnju. 

Domagoj Duvnjak (29)

Listu ne smijemo započeti bez ovog dragulja hrvatskog rukometa. Domagoj Duvnjak već je sa 14 godina prepoznat kao izniman talent, te je bio pozvan igrati za kadetsku reprezentaciju. Sa 18 godina prelazi u Zagreb i tamo postaje standardni prvotimac. Najboljim rukometašem svijeta posao je 2013. godine. Duvnjak je kapetan reprezentacije, ali je i kapetan srca prekrasne Lucije Žulj. Na svom Instagram profilu igrač Kiela rado posta slike svoje djevojke. Tako je zadnji post posvećen upravo njoj. Javno joj je čestitao rođendan i stavio #birthday girl.

 

A post shared by Domagoj Duvnjak (@domagojduvnjak88) on

Luka Stepančić (27)

Zgodni Luka je prije deset godina je postao jedan od čelnih igrača Zagreba, a danas je jednako omiljeni timski igrač u francuskom PSG-u. Za reprezentaciju nastupa od 2013. godine. Kraj lipnja prošle godine bio je posebno sretan za Luku. Na divnom proljetnom vjenčanju komunikologinja Ana Jurković je rekla "DA" našem slavnom rukometašu s kojim ima sinčića Jakova. Luka svaki slobodan trenutak izvan dvorane i teretane provodi u društvu svoje obitelji, s kojom je nedavno bio u pariškom Disneylandu.

 

A post shared by Luka Stepančić (@lukastepancic7) on

Tin Kontrec (28)

Sa svojih 27 godina ušao je u našu reprezentaciju na poziciji pivota. Rukometom se počeo baviti sa devet godina, a može se pohvaliti da je jedini visokoobrazovani reprezentativac. Ovaj diplomirani ekonomist jednom je prilikom na upit o ljubavnom životu izjavio da jedino što mu preostaje je prijaviti se na emisiju "Ljubav je na selu". No, više ne mora proći cijeli reality put kako bi našao ženu iz snova. Ona se pojavila u međuvremenu i došla u obliku atraktivne ekonomistice Lidije. Tin je na "stand byu", kako je izjavio Lino Červar, što znači da nije u prvih 16, ali može i na utakmici u Splitu, Zagrebu i na kraju u završnici zamijeniti nekoga od suigrača. 

 

A post shared by Tin Kontrec (@tin9k) on

Stipe Mandalinić (26)

Ovaj prezgodni lijevi vanjski ozbiljnijim se rukometom počeo baviti 2010. godine u RK Split. Već su ga tada proglasili velikim talentom, a prošle godine je dobio veliko priznanje. Proglašen je najboljim rukometašem Lige prvaka sa 44 pogotka u sezoni. U međuvremenu je na 3 i pol godine potpisao ugovor s njemačkim Fuchseom. I on je prošle godine mjesec dana prije kolege Stepančića uplovio u bračnu luku. Sa svojom suprugom Mateom pohvalio se putovanjem po grčkim otocima, a u zadnje vrijeme najviše objavljuje slike s treninga. Znači, pripreme su ozbiljno u tijeku.

 

A post shared by Stipe Mandalinic (@mandalinic27) on

Jakov Gojun (32)

Najstariji, no ne i najmanje zgodan zgodan reprezentativac. Lijevi vanjski nikad nije dobio priliku iskazati se u rodnom klubu RK Split, pa su njegov talent prepoznali RK Solin i riječki Zamet. Tamo se kratko zadržava, i na poziv Slavka Goluže postaje dijelom tima. 203 centimetra visok Jakov nakon dvije godine provedene u Zagrebu prelazi u madridski Atletico, a od 2015. nastupa za Fuchse. Gojunova odabranica je Kristina, koja je prije točno mjesec dana rodila sinčića Karla. Karlo je  treće dijete u obitelji. Kristina već ima jedno dijete iz prošle veze, a prvo zajedničko dijete im je dvogodišnji Niko. Čestitamo sretnoj obitelji!

 

A post shared by JakovGojun10 (@jakovgojun_10) on

Photo: Marko Lukunić/Pixsell, Miss7

Komentari 0