Life&style

5 najvećih grešaka u njezi kože

Sve što radite za vašu kožu kako bi ona bila lijepa, ne može vam pomoći ako ujedno radite i neke od najvećih 'beauty' pogrešaka. Svakodnevno ponavljanje loših navika neće pomoći u očuvanju zdrave i lijepe kože.

Ovih pet 'beauty' grijeha neke žene rade svakodnevno, bez da su svjesne kakve posljedice ostavljaju.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

1. Stavljate previše make upa

Barem dva dana tjedno ne nanosite šminku na lice i pustite kožu da diše. Nanošenjem šminke na lice svaki dan pore se lagano začepljuju jer se ne stignu pročistiti i tako riskirate prerano starenje kože.

2. Ne skidate šminku prije spavanja

Ako lice ne očistite svih tragova šminke, ona će se nakupljati u porama, začepiti ih i stvoriti prištiće ili akne. Nemojte skidanje šminke smatrati kao obvezu, nego vrijeme koje posvećujete samo sebi i svojoj koži.

3. Koristite piling više od dva puta tjedno

Uklanjanje odumrlih stanica važno je za zdravlje kože jer uklanja nečistoće i omogućuju hranjivim sastojcima iz preparata da prodru dublje u kožu. Pretjerivanje će uzrokovati suprotan efekt, pa se stoga pridržavajte pravila.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

4. Koristite kreme koje nisu prilagođene vašem tipu kože

Korištenje krivih preparata za kožu ili ne korištenje krema uopće, može imati jako loš efekt i negativno se odraziti na zdravlje i izgled vaše kože. Prava hidratantna krema je „najbolja prijateljica“ u svakodnevnoj ženskoj njezi jer ćemo kožu nahraniti, dati joj potrebnu vlagu i učiniti je spremnom na sve izazove.

5.Nedovoljan unos tekućine i nepravilna prehrana

Ako vam se čini da je koža izgubila svoj sjaj, zdrav izgled i sklonija je crvenilu, dobro analizirajte namirnice koje jedete, izbacite štetnu hranu, pijte puno tekućine (voda i čajevi) i posvetite se zdravom režimu prehrane.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Promijenite svoje navike i ubrzo ćete vidjeti prve rezultate od kojih će vam zasigurno koža zablistati u punom sjaju.

Više slika pogledajte u galeriji...

Recepte za domaći piling potražite na portalu Zdrava Krava.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0