Life&style
Jesensko cvijeće

5 najboljih balkonskih biljaka za jesen: njihovo šareno cvijeće uljepšat će i najtmurniji dan

  • Jesensko sivilo lako može 'razbiti' šareno cvijeće koje cvate na našim balkonima
  • Ali koje cvijeće i trajnice još mogu cvasti u jesen? 
  • Otkrit ćemo ti kojih je 5 jesenskih cvjetova prikladno za balkon 

U jesen lišće drveća mijenja boje i lijep je prizor kojem se veselimo svake godine. Ali, postoji i cvijeće žarkih boja s kojima možemo svoj balkon učiniti privlačnim i ugodnim mjestom. Ovo je naših pet cvjetnih favorita za jesen.

1. Zvjezdan (aster)

Bilo da su ljubičasti, bijeli ili ružičasti, jesenski zvjezdani savršeni su za balkon i doista ga čine sjajnim zahvaljujući svojim bojama. Savjet: prije nego što odabereš sortu za svoj balkon, svakako provjeri jesu li prikladne i za balkonske tegle ili posude, jer neke sorte mogu narasti vrlo velike.

2. Šumska mjehurica

Žarko narančasti cvjetovi šumskih mjehurica pravi su jesenski ukras za tvoj balkon. Osim svoje ljepote, ove biljke su također jednostavne za njegu.

3. Krizantema

Krizantema je jedna od najpopularnijih jesenskih balkonskih biljaka. Njeni cvjetovi variraju od žute, ljubičaste, bijele, narančaste, crvene i mnogih drugih boja. Krizanteme je najbolje posaditi na sunčano do djelomično zasjenjeno mjesto, ali potrebno im je dosta svjetla. Mjesto također treba zaštititi od vjetra i kiše.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @greatestplants

Možda vas zanima Cvjetni trend se nastavlja: kopča za kosu u 2 boje naš je novi ulov iz high streeta Rubrika Beauty Beauty

4. Vrijesak

Vrijesak je popularna jesenska biljka i prekrasan je ukras na balkonu. Postoji mnogo različitih vrsta vrijeska. Osobito je popularan zimski ili snježni vrijesak. Pošto cvate u jesen, a čak i zimi, daje balkonu šarenilo boja u sivoj sezoni i relativno je robustan. Nisu sve vrste vrijeska otporne, ali zimski vrijesak je vrlo otporan i obično dobro podnosi zime. Samo mu na balkonu treba osigurati laganu zimsku zaštitu.

5. Ledenica 

Ledenica i u kasnu jesen pokazuje svoj raskošni cvat. Međutim, ledenica svoje raznobojne cvjetove otvara tek kad sunce sja. Međutim, to neće biti problem na sunčanim mjestima kao što je balkon okrenut prema jugu. Neke sorte ledenica su trajnice i mogu podnijeti i zimske temperature - ali mjesto gdje se nalaze je ovdje ključno. Zbog velike osjetljivosti na truljenje, stalna vlaga je smrtna presuda za većinu ledenica.

Foto: Stradivarius, kopča za kosu Možda vas zanima Šarene kopče u obliku cvijeta obilježile su ljeto, a Stradivarius ih ima i u jesenskoj verziji Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram @gaertnerei.pause

Komentari 0