Life&style

5 genijalnih maski za lice koje sigurno već imate u hladnjaku

Kokosovo mlijeko, jogurt, zob... Sve to možete iskoristiti kao hranjivu masku za lice od koje ćete zablistati

Već dugo slušamo o kokosovom mlijeku. Ovo je bolje od puno stvari koje biste skupo platili u dogeriji. Zahvaljujući tome što sadržava masnoće, odlično je za suhu kožu kojoj će brzo vratiti vlagu i blistavost. Ubacite par kapi u dlan i dodajte svoje sredstvo za čišćenje i tom se mješavinom umijte - dobit ćete instant hidrataciju.

Jogurt

Ako vam je koža umorna, ten siv, posegnite za malo običnog jogurta. On sadrži mliječnu kiselinu koja ima efekt nježnog pilinga. Ako dodate malo meda i avokada, ne samo da ćete povratiti vlagu licu, već ga i temeljito nahraniti.

 | Autor: Getty Images Getty Images Jaje

Možda vam se zamisao na razmazivanje svježeg jaja po licu ne čini privlačnom, ali ako vam kažemo da jaja mogu učiniti vašu kožu svjetlijom i čvršćom, biste li malo razmislili o tome? Koristite žutanjak kao hidratantni tretman ili koristite cijelo umućeno jaje za učvrščivanje kože.

Zob

Ljekovita moć obične zobi je iznenađujuća. A kad je koristite za kožu, smanjit će suhoću, crvenilo, svrbež, ona djeluje kao prirodni piling, a čak pomaže i kod akni. Pomiješajte malo mlijeka s medom i zobi i nanesite na lice desetak minuta, ili ubacite šaku u svoju kupku.

Banana

Vjerojatno ste već čuli da je dobra za kožu i kosu, ali jeste li čuli da se u posljednje vrijeme sve više koristi kao nevjerojatan piling kože? Ako imate prištiće ili akne, nježno trljajte kožu unutarnjom stranom kore banane. Nemojte ispirati već s tim slojem idite spavati i isperite ujutro. Radite ovo svaku večer tjedan dana i primijetit ćete manje mrlja i blistav sjaj tena.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0