Life&style
Kraljevska obitelj

5 dokaza da će mala Lilibeth, kći Harryja i Meghan, imati sve samo ne običan životni put

  • U petak je na svijet došla Lilibet “Lili” Diana Mountbatten-Windsor, drugo dijete Harryja i Meghan, a činjenica da je dijete odbjeglog kraljevskog para nije jedini razlog što će zasigurno imati neobičan život
  • Za početak, mala Lilibeth neće primiti niti jedan poklon zbog aktivizma svojih roditelja
  • Iz istog razloga neće imati nijednog mlađeg brata ili sestru, a o zavrzlamama s titulom da ni ne pričamo

Već znaju i vrapci na grani: nakon što su dva dana šutjeli, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa objavili su da je u petak na svijet došla mala Lilibet “Lili” Diana Mountbatten-Windsor. Meghan je rodila drugo dijete u bolnici Santa Barbara Cottage 4. lipnja u 11.40 sati prije podne. Nakon što su svi mediji vijest prenijeli, oglasio se i britanski dvor. Kraljica, princ William i Kate Middletone poručili su "da su oduševljeni", a paru je čestitao i britanski premijer Boris Johnson.

"Ona je više nego što smo ikada mogli maštati i zahvalni smo na ljubavi i molitvama koje su nam dolazile sa svih strana svijeta. Hvala vam na ljubaznosti i podršci tijekom ovog vrlo posebnog vremena za našu obitelj" objavio je ex-kraljevski par, a svi su izgledi da je mala Lillibeth, sada teška možda samo 3,175 kg ostaviti veliki trag u svijetu. Već i to što je kći princa Harryja i Meghan Markle dovoljan je razlog da njezin put neće biti običan jer već od prvog dana htjela-nehtjela slijedi životne vrijednosti svojih roditelja.

 | Autor: Pixsell/agefotostock Pixsell/agefotostock Meghan Markle i princ Harry

  • Za početak, vojvoda i vojvotkinja od Susexa objavili su svijetu da ne žele primati poklone povodom djetetovog rođenja. Umjesto toga zamolili su ljude da taj novac doniraju organizacijama koje rade za dobrobit žena i djevojčica ili pak više nauče o njihovom radu.
  • Mala Lilibeth sada je osma u redu za nasljeđivanje kraljevske krune - iza svog vlastitog oca, a on je pak u redu iza njezinog djeda princa Charlesa, strica princa Williama, svih njezinih bratića, a ispred nje je i njezin stariji brat Archie. Svojim je rođenjem pak na deveto mjesto izgurala princa Andrewa rođenog 1960. 
  • Jedina je u kraljevskoj lozi koja je rođena izvan teritorija Velike Britanije odnosno u SAD-u. Inače, ove je godine kraljevska obitelj doživjela pravi baby boom nakon što je princeza Eugenie u veljači dočekala sina Augusta, a Zara Tindall u ožujku dobila dječaka Lucasa. Nakon Meghan i princeza Beatrice na jesen očekuje dijete, svoje prvo, koje će biti kraljičino 12. praunuče.
  • Malena nikad neće ponijeti titulu Njezinog Kraljevskog Veličanstva niti princeze zahvaljujući više od 100 godina starom dekretu Georgea V. kojim samo kraljevski potomci u izravnoj liniji nasljedstva mogu biti prinčevi ili postati "His/Hers Royal Heighness. Što je i Archieja automatski isključilo (unatoč Meghaninim tvrdnjama da je to zbog boje kože). Samo princ William i njihov najstariji sin princ George imaju pravo na to. Lilibeth može dobiti titulu lady.
  • Jedina kći Harryja i Meghan nikad neće imati mlađe braće ili sestara. Vojvoda i vojvotkinja nisu skrivali svoju želju za drugim djetetom, ali također su rekli da će sigurno stari na dvoje djece "zbog ekoloških razloga".

 

 

 

Photo: Instagram@lejla.fili

Komentari 0