Life&style

Znamo kako ćeš napokon početi donositi dobre odluke

Ne trebamo čekati novi tjedan, mjesec ili novu godinu da bismo bili baš ono što jesmo - puni energije, veseli, razigrani, društveni...

Krilatica "new year-new me" svima nam je jako dobro poznata, no pitanje je koliko nas novogodišnje odluke doista ispunjavaju. Mi smo odlučile da ih ove godine nećemo donositi, a u nastavku ćemo ti objasniti zašto. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Najbolje vrijeme za promjenu je - sada

Kada kažemo da krećemo u teretanu od ponedjeljka ili od prvoga u mjesecu, gotovo nikada zapravo i ne krenemo. Zar ne? Isto je i s novogodišnjim odlukama. Ako želimo postići neke promjene na sebi ili u svom životu, važno je početi s procesom promjene ovoga trenutka. Ne treba čekati ni ponedjeljak, ni prvi u mjesecu ni novu godinu. Ako nismo spremni krenuti s promjenama odmah sada, znači da je istinski ni ne želimo, nego samo tražimo izgovore i opravdanja.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Potiču negativnosti

Kada razmišljamo o novogodišnjim odlukama, usredotočujemo se samo na naše mane i negativnosti. Budimo realni, tko se još želi "napuniti" negativnom energijom u vrijeme blagdana?! Mi definitivno ne želimo jer obožavamo blagdane i želimo uživati u svakome danu, a ne se kritizirati i sastavljati popis naših "nedostataka". 

Uglavnom ne uspijevaju

Kao što smo već rekli, ako čekamo novu godinu da krenemo s promjenama i realizacijom novih odluka, znači da to vjerojatno istinski ne želimo. U tom slučaju nije teško prognozirati da će te odluke završiti neuspjehom. Ako iste odluke donosiš iz godine u godinu, a ne realiziraš ih, možeš biti sigurna da ni sljedeće godine neće uspjeti - čak i prije nego što ih doneseš. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Promjena ne nastaje preko noći

Također, važno je zapamtiti i da ni jedna promjena ne može nastati preko noći. Svaka promjena je proces koji traži vrijeme. Osim toga, najgore vrijeme za početak tog procesa, upravo je početak nove godine. Zašto? U vrijeme blagdana rijetko tko racionalno razmišlja. Gotovo svi smo pod utjecajem blagdanskog uzbuđenja, ali i umora. Odluke trebamo donijeti "hladne glave"

Cilj je biti ono što jesi

Ako voliš partijati, zašto bi se toga odrekla? Učiš noć prije ispita, ali ih polažeš? Znači da tako dobro funkcioniraš. Puno radiš i voliš svoj posao? Sretnica si! Činjenica je da u svima nama čuči osoba koja pršti od energije, a potrebno joj je nešto što će je u tebi probuditi, nešto poput Sensation EnergyPrema tome, ne trebaš se mijenjati, samo (pro)budi baš ono što jesi!

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: Thinkstock / Spencer Davies