Life&style

4 horoskopska znaka koji će radije snimati selfie nego uživati u trenutku

Zabavne, vesele, uzbudljive objave na društvenim mrežama uvijek su cool. Bilo da ih dijele naši prijatelji i poznanici, što nas često potiče na razmišljanje da nešto dobro propuštamo, bilo da ih sami kreiramo nadajući se pozitivnim reakcijama tih istih prijatelja i poznanika (i kako će se oni ovaj puta diviti gdje smo i što radimo...)  I evo razloga zašto su neki tako fokusirani da snime dobar selfie, ma kamo došli, ma što radili. Sve staje da se - slikamo. Još jednom, i još jednom, i još jednom... dok svi nemaju najveći osmijeh, dok nije pogođen pravi kut, dok to tirkizno more nema najljepšu nijansu...

Feed se mora puniti, a objava postaje tako važna da koji put zapravo zaborave uživati u trenutku koji dokazuje koliko uživaju. Dijeljenje svakog i najmanje važnog životnog trenutka postane uzrok zašto u tom životu nema vremena da ga stvarno proživimo, guštamo, opustimo se. Koji znakovi to rade propuštajući stvarnu čaroliju trenutka?

1. Škorpion: Lako se zaljube u svoju 'ulogu' u virtualnom svijetu

Iako se ovaj vodeni znak ističe suzdržanošću i opreznošću, jako vole na društvenim mrežama izražavati svoje mišljenje i stavove. Ovdje, kad nisu u stvarnom dodiru s ljudima, lakše zaborave svoju tajnovitost pa su im društvene mreže vrlo živahne i ažurne; dijeleći svaki djelić svog života grade profil kojima će se drugi diviti. Škorpioni će se lako zaljubiti u "uloge" koje si dodjeljuju u ovom lažnom svijetu, žele uhvatiti ljepotu svakog trenutka i imati najljepši profil. Neki od njih vjeruju da je kod najboljih influencera sve u spontanosti i uživanju u svakom trenutku, ali mnogo se magije događa u stvarnom životu dok oni svu pozornost posvećuju društvenim medijima.

Možda vas zanima 3 najgore navike svakog horoskopskog znaka - jer svi imamo i mane... Miss7 Horoskop

2. Blizanci: I društvene mreže su oblik druženja bez čega blizanci ne mogu

Ekstrovertirani i društveni, Blizanci su ti koji posebno uživaju dijeliti svaku sitnicu na društvenim mrežama, ali i pratiti, lajkati, komentirati druge. Čim doputuju negdje ili naruče hranu ili izađu s prijateljima, odmah to ide u objavu - jednostavno vole biti u središtu društvenih rasprava. Ne žive uvijek u trenutku, jer stalno razmišljaju o prošlosti ili brinu o budućim objavama. Uglavnom, blizanci bi trebali shvatiti da će, kad odluče živjeti u sadašnjosti, pritisak da kontroliraju svaki trenutak svog života nestati. Što je tako ugodno, oslobađajuće i donosi unutarnji mir. Uživati stvarno u onome što radimo donosi osjećaj sreće koji život čini uzbudljivim, lijepim i slobodnim. Naposljetku, život je više od društvenih mreža.

3. Lav: Često pretjeraju s tim 'fantastičnim' životom

Glavno veselje, zabava, motivacija u životu svakog lava jest da stalno bude pod svjetlima reflektora. Neki će lavovi zbog toga malo podići standarde, "apgrejdati" svoj životni stil kako bi podijelili što blistavije trenutke na mrežama. Od fancy restorana, do luksuznih putovanja na daleke destinacije, lavovi uspijevaju na društvenim medijima prikazati svoj život na stvarno očaravajući način. Ne čudi stoga što je puno poznatih influencera rođeno baš u znaku lava. No pripadnici ovog horoskopskog znaka znaju se s vremenom izgubiti u virtualnom svijetu i povjerovati da je ta njihova slika stvarna. Počnu li se više baviti onime što se doista događa sad i ovdje, oko njih, postat će svjesniji - i sretniji nego da se stalno prebacuju iz jedne realnosti u drugu. Uostalom, multitasking nikad nije bio stvar za lavove. 

4. Strijelac: Lov na na lajkove i komentare za njih nikad ne prestaje

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Steffy 🧡 (@steffy)

Strijelci jako vole održavati svoj feed živim pa tako na mreže stavljaju nasumce sve što im se događa, bilo da se izležavaju u ležaljci na balkonu kod kuće, bilo da ostvaruju velike životne pothvate. Dijele svaki komadić svog lifestylea nadajući se da će skupiti čim veći broj lajkova i komentara. Njihovu glad za slavom može utažiti samo velika količina pohvala i pozitivnih reakcija. Zapravo, većina Strijelaca povremeno ili cijelo vrijeme obavlja više zadataka istovremeno. Možda nešto grickaju, napola gledaju film ili TV seriju ili uživaju u pjesmi, i objavljuju dok ovo čitaju. Nemogućnost koncentracije na ono što trenutno rade može biti uzrokovana i stresom. Međutim, bilo bi korisno da se povremeno pokušaju usredotočiti na samo jedan zadatak. Tako bi mogli dobiti vrijeme za uživanje u u malim trenucima blaženstva umjesto da stalno ažuriraju svoje objave.

Photo: Instagram@jannid

Komentari 0