Life&style

4 bara i 4 koktela koja ovog ljeta ne treba zaobići u Zagrebu

Ono što je djeci sladoled, odraslima su kokteli. Iako dobar dio nas još uvijek ove šarene alkoholne napitke veže uz tulume a obali, ne može se poreći da prijaju i na vrućem asfaltu. Potrudili smo pronaći najbolje koktele u centru Zagreba!

Za nekog tko izrazito rijetko pije alkohol, a kada i pije ne vidi dalje od čase dobrog bijelog vina, ovo je mini istraživanje bio izazov. Srećom većina prijatelja otvorenijeg je stava prema alkoholnim napitcima a većini su kokteli pri samom vrhu liste omiljenih ljetnih pića pa su mi priskočili u pomoć. Uputili su me tako na nekoliko lokacija gdje se, navodno, kriju najbolji zagrebački osvježavajući kokteli. Evo koji su ostavili trag na nepcu!

The Place

U zagrebačkoj Teslinoj ulici smjestio se šarmantni kafić "The Place".  Već na prvi spomen ove teme znala sam da je ovo lokacija koju neću zaobići. The Place može se pohvaliti podužom listom genijalnih koktela pa mi je jedini izazov bio izdvojiti samo jedan. Bila sam malčice predvidljiva i odabrala rozi napitak poslužen u čaši za vino. Flavored Spritz Rose ispunio je moja očekivanja, napravljen je od domaćeg likera od ruže i ukrašen sušenim ružinim laticama. Izgleda božanstveno, ni okusom ne zaostaje. Ovo je siguran odabir za sve ljubiteljice laganih, ljetnih aromatičnih alkoholnih pića. Jedino upozorenje: alkohol je u ovom koktelu jako dobro zakamufliran, slatkasti okusi i mirisi vode glavnu riječ pa je lako zaboraviti da je riječ o alkoholnom piću i popiti koju čašu previše. Govorim iz iskustva.

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Flavored Spritz Rose, 28 kuna

Cafe de Paris

Za istinske zaljubljenike u gradsku vrevu i špicu Cafe de Paris je vjerojatno najidealnija lokacija. Teško da išta može nadmašiti onu prvu proljetnu sunčanu kavu na kultnom Cvjetnom Trgu no otkrili smo koktel koji joj konkurira. Neodoljiva kombinacija šampanjca i soka od ribiza modernija je verzija uvijek popularnog koktela - Mimoza. Iako nisam obožavatelj već spomenute mimoze "Doručak u Parizu" oduševio me. Svi oni koji dijele moje mišljenje i zaziru od preslatkih koktela s previše sastojaka moraju probati ovaj napitak. Blaga gorčina ribizla i suptilna slatkoća šampanjca dobitna su kombinacija!
 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Doručak u Parizu, 35 kuna

El Toro Restaurant & Bar

Novootvoreni El Toro Restaurant & Bar ne prestaje oduševljavati. Kombinacija ruma i limete sama po sebi je većini ljudi jedan od omiljenih ljetnih koktela (čak i meni ) pa me nije trebalo previše nagovarati na degustaciju. Jedan gutljaj odnosno zalogaj bio je dovoljan. Pokušat ću oduševljenje nakratko obuzdati i suvislo vam opisati što me se toliko dojmilo. Toliko jednostavan i istovremeno toliko efektan, ukusan, osvježavajući napitak uz kojega ćeš zaboraviti na sladoled, slushy ili bilo kakvo drugo ljetno osvježenje. Budući da nas ovog tjedna čeka nepodnošljivih 38 stupnjeva ovo je idealno vrijeme da se se i ti zaputiš u El Toro i sama uvjeriš u istinitost mojih tvrdnji! Nećeš požaliti! 


Frozen mojito, 50 kuna

Dežman bar

Već u samom startu ovog mini istraživanja, preporuke za Dežman bar i njihove koktele pristizale su sa svih strana. Vrlo brzo mi je postalo jasno zašto. Prepustila sam se stručnoj preporuci, odabrala Dežman Brumble i nisam požalila. Ukusan miks šumskog voća i votke ipak ne bi preporučila kao osvježenje na ljetnim vrućinama jer je razina alkohola u njemu - poprilična. Prijateljica koja je probala isti koktel kada i ja za to je okrivila mene i moju nepostojeću toleranciju na alkohol. No šalu na stranu, ako si u potrazi za kvalitetnim, prefinim, i nešto jačim koktelom s kojim ćeš započeti ludi večernji izlazak znaš gdje otići i što naručiti!
 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Dežman Brumble, 48 kuna

miss7 retro: Jesi li već poslala razglednicu ovog ljeta?

 

Photo: None

Komentari 0