Life&style

3 najveće pogreške koje radimo prije spavanja

Budiš se umorna? Nemaš pojma zašto ti je toliko teško zaspati? Možda razlog leži u jednoj od ovih grešaka...

Ako imaš problema sa spavanjem ili se iz bilo kojeg razloga budiš umorna, velike su šanse da razlog leži upravo u tvojim navikama prije odlaska u krevet. Znamo, imaš svoju rutinu koje se ne želiš odreći i ne brini - nećemo ti zamjeriti ako nanosiš pet seruma i tri kreme... Ovi "grijesi" su puno drugačije vrste. O čemu se točno radi donosimo u nastavku!

 

1. Previše tehnologije 

Jedna do najgorih stvari koje možeš učiniti za svoj organizam jest buljiti u mobitel prije odlaska u krevet. Plavo svijetlo koje emitira tehnologija šalje stimulira mozak tako da što duže ostane budan. Nije baš idealno, zar ne?

2. Prekasna večera

Koliko god uvečer voliš jesti u krevetu, toliko je upravo taj najkasniji obrok najgori za tvoje tijelo. Nije problem samo u činjenici da se tako najlakše debljamo, već punog želuca i loše spavamo. Računaj na sigurno i tri sata prije odlaska u krevet ipak dopusti organizmu da probavi sve što si konzumirala do tada. Također, kasni treninzi nisu baš idealni za tijelo jer mozak dobiva signale da je u "aktivnom" modu i trudit će se što duže ostati budan. 

3. Alkohol

Čaša vina prije spavanja? Ne ako ti je tvoj san imalo važan. Alkohol remeti REM fazu sna, zbog čega je san loš i nekvalitetan, a ujutro se budimo umorniji nego kad smo legli. 

Photo: Instagram

Komentari 0