Life&style

3 načina kako pobijediti siječanjsku depresiju

Siječanj je obično vrijeme kad nas udari neka neočekivana melankolija i depresija - zbog čega smo otkrili tri načina kako ju pobijediti i preživjeti mjesec što bezbolnije...

Iako siječanj slovi kao najdepresivniji mjesec u godini, mi se s time ne možemo složiti! Siječanj je idealan za nove početke i svježe ideje, kao i doba godišnjih odmora te toliko obožavanog skijanja. Umjesto da te obuzme siječanjska depresija koja nastupa nakon završetka blagdana, radije se posveti sebi i svojim užicima. U nastavku donosimo tri prijedloga kako iskoristiti siječanj u svoju korist i startati godinu na najbolji mogući način!

1. Zdravo se hrani i bavi nekom aktivnošću

Svi u siječnju dolazimo do zaključka da je vrijeme za "new year, new me" filozofiju. Obično upravo sada krećemo na novi režim prehrane, upisujemo raznorazne treninge i obećajemo si da ćemo doći u formu života. I u tome nema apsolutno ništa loše! Štoviše, potičemo te da se više nego ikad posvetiš sebi, svojim potrebama i željama. Otkrij što voliš i što te zanima, vježbaj, kreći se, zdravo hrani - odmah ćeš se osjećati bolje i izbaciti depresiju iz vlastitog stanja uma!

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver Siječanj = vrijeme je za vježbanje!

2. Uzmi par dana godišnjeg i otputuj!

Sam početak godine sa sobom donosi i neke veselije stvari kao što je primjerice - skijanje. Ovo je idealno doba da uzmeš nekoliko dana godišnjeg, spakiraš kofere i kreneš na put prema hladnijim krajevima. Pravo je vrijeme da uskočiš u svoju zimsku uniformu i u punom sjaju zablistaš na željenom skijalištu! Skijanje nije samo zabava nego i prava avantura za duh i tijelo, stoga je potrebno poduzeti sve mjere kako bi zimovanje ostalo u najboljem sjećanju. Osim brige o zdravlju tu je i želja za trendi izgledom na skijalištu, a u tom smo smislu ove godine otkrili najgenijalnije naočale za skijanje ikada! Francuski brend IZIPIZI predstavio je Glacier model naočala koji  uz stopostotnu otpornost na UV zračenje štiti oči od hladnoće, snijega i intenzivne svjetlosti na vrhovima planina. A oni koji žele uklopiti svoje planinarske naočale s ostatkom zimskog outfita došli su na svoje uz kolekciju Glacier Retro, koja u nekoliko vedrih i odvažnih boja donosi neponovljiv šarm i otkačenost Pop-Arta iz sedamdesetih.   | Autor: IZIPIZI IZIPIZI Sun Glacier model je must-have za sve naše obožavateljice skijanja!

3. Napravi potpuni clear-out doma 

To znači čišćenje i izbacivanje svega što ti na bilo koji način zauzima dragocjeni prostor u stanu ili životu. Napravi reda u ormaru, riješi se stvari koje nisi i nećeš više nositi; promjeni raspored namještaja u stanu; izbaci stvari koje ti zauzimaju mjesto itd. Također, možeš čišćenje proširiti i na dalje od svojeg doma, napravi red u svom životu - siječanj je idealno vrijeme za nove početke i čisti start prema tome iskoristi ga i okreni totalno u svoju korist!

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies Novi ormar = novi život!

Photo: IZIPIZI

Komentari 0