Life&style

3 mjesta na Jadranu gdje te čeka savršeni sladoled

I odmah mala najava! Naime, Dubrovnik je odnedavno bogatiji za još jednu slatku adresu, slastičarnicu Peppino, a donosimo vam još dva poznata mjesta Jadranu gdje se uvijek naručuje kuglica više. Jer svi su okusi tako fini...

Ne možemo zamisliti bolju ljetnu slasticu od sladoleda. Ukusan, s mnoštvom okusa, a još nas i rashlađuje. Stoga nas veseli vijest da se otvorila još jedna vrhunska slastičarna i to u Dubrovniku. Već sada se može uvrstiti u sladoledni trio, s Lukom u Splitu i Bobanovom B 041 u Šibeniku.

Ovaj puta na dalekom jugu, u Dubrovniku se prije koji dan otvorila nova slastičarnica Peppino`s za koju se već priča da je tamo možda najbolji gelato u gradu (poručuju kolege s portala Go Dubrovnik). U prostoru se vidi energija zagrebačkog Market Kolektiva tako da je Peppino`s je neodoljiv spoj dizajna interijera i vrhunskog užitka za nepce. Njihovi sladoledi su neodoljivi Choco Oreo, Caffe Latte, Pistacchio, ali i bio sladoledi bez glutena. A tko je Peppino? Prijatelj omiljenog profesora Baltazara, znatiželjna roda! I mi smo znatiželjni... jer želimo znati kakvog je okusa ova poslastica.  | Autor: go dubrovnik go dubrovnik

Ovu slastičarnicu ne treba posebno predstavljati. Dovoljno je upisati u Google tražilicu najbolji sladoled u Splitu, i Facebook stranica slastičarnice Luka će se nametnuti kao prvi izbor. Inače, Luka Klimczak je Poljak koji je 2011. godine došao u Hrvatsku na odmor. Kako je proveo neko vrijeme u gradu pod Marjanom, Luka jednostavno nije mogao pronaći sladoled koji će zadovoljiti njegov ukus. Zainatio se i tri godine kasnije stvorena je slastičarnica Luka, koju ćeš prepoznati po dugim redovima ljudi koji na korzu čekaju da kupe sladoled.

 | Autor: TripAdivsor TripAdivsor

Koja je tajna uspjeha ovog sladoleda? Poljak je u stalnom kontaktu s domaćim proizvođačima voća i povrća, a ujedno je i pravi zaljubljenik u začine. Tako su okusi poput slanih krekera, čili čokolade i sorbeta od šljive sasvim uobičajeni okusi, a u ponudi su bili i okusi od rajčice ili pak krastavaca s jogurtom.

Punog naziva Chocolat 041 ili Na cesti b041, ovu slastičarnicu najčešće zovemo "kod Bobana". A bivši nogometaš Zvonimir Boban doista je ulovio zlatnu koku kada je svom gastro carstvu pridodao i ovu slastičarnicu. Nastala kao franšiza milanske Shockolat, ova slastičarnica je postala sinonim za dobru čokoladu. Kako su se tek stanovnici Šibenika razveselili kada su, nakon prve adrese u zagrebačkoj Masarykovoj ulici, i oni dobili dobili svoju podružnicu. A koja je tajna ovog sjajnog sladoleda?  | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

To što je svaki sastojak pažljivo odabran od čokolade, pistacija sa Silicije, lješnjaka, domaće metvice koja je u kombinaciji s čokoladom "foodgasm", i sve to pod budnim okom talijanskog slastičara Alessandra Morottija.  | Autor: miss7 miss7

 miss7 retro: Jesi li već poslala razglednicu ovog ljeta?

 

Photo: Facebook/Predrag Suka
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jojajoja

    Evidentno je da je vas post sponzorski a ne novinarski.Ta iskazana nelogicnost je odala vasu nestrucnost I nepoznavanje onoga o cemu pisete.
  • jojajoja

    Postovana.Ako vec pisete objavu da se nekome dodvorite barem obratite paznju na osnovvne ili nelogicne stvari koje pisete..Naime Boban proizvodi sladoled u Vodicama I vozi ga na ostala prodajna mjesta tj Sibenik,Murter,Skradin itd. I sad da ste napisali da je ... prikaži još!