Life&style

Napravi sama: 3 mirisne kave sa začinima

Ovo nas jesenje vrijeme već izluđuje! Najbolje je ni ne izaći iz kreveta, barem vikendom, no kavica je obavezna, posebno ona sa začinima jer znamo da začini griju tijelo, a i tako fino mirišu...

Kava? Da, uvijek i u svakoj situaciji! Prave kavopije čak će se i u hladnije vrijeme radije zagrijati šalicom omiljenog napitka nego čajem. A hladni su dani i dobra prilika da aromatičnu tekićinu dodatno začinimo neobičnim dodacima, od začina do alkohola, pa čak i ponekim plodom iz vrta...

Jedna od omiljenih "zimskih" kava je i slavna Pumpkin Spice Latte, koju je proslavio Starbucks. Recept za ovu kavu doista nije kompliciran. Jednostavno se klasični espresso ulije u zagrijanu mješavinu jedne šalice mlijeka, malo šećera, prstohvata papra i dvije žličice kuhane i propasirane narančaste bundeve, npr. sorte hokkaido. Po želi se doda slatko vrhnje ili šlag. Mmmmm!  | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Kava s dodatkom vanilije? Zašto ne? Pripravi kavu na uobičajen način i dodaj joj po želji ekstrakt vanilije. Ovo je odlična zamjena za šećer, a i cijela prostorija će za tren neodoljivo zamirisati! Uz to, vanilija se dobro kombinira sa svim mliječnim proizvodima. Tako se prefina aroma dobije kada se štapić klasične ili Bourbon vanilije doda u topli napitak kojem je mlijeko baza, a kava tek začin. Plus sve možete posipati komadićima preprženog lješnjaka. Što kažeš?  | Autor: Stock Food Stock Food

Nezamjenjivi zimski začin, cimet, neizostavan je dodatak i crnom napitku. Kako bi tvoja jesenja kava bila u istom trenu i dobra "budilica" i napitak pomoću kojeg ćeš iz organizma lakše izbaciti masnoće, dodaj cimet. Poznati antioksidans savršeno se slaže s kavom, a možeš probati i kombinaciju s cimetovim štapićem umjesto klasičnog mljevenog cimeta! Kad je napitak u šalici, na vrh dodaj pjenicu od mlijeka te na nju naribaj malo crne ili mliječne čokolade, po ukusu. I uživaj pod dekicom...  | Autor: Stock Food Stock Food

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0