Life&style

2 recepta za zdrave voćne palačinke. Njam!

Da, i mi ih volimo jesti. I volimo pretjerati s namazima, preljevima i sladoledom koje na njih stavljamo pa nas poslije malkice grize savjest. Kako bismo se riješile te brige, donosimo dva jednostavna za zdrave palačinke!

Kako napraviti ukusne zdrave palačine? Nije nemoguća misija, ako u domaćinstvu uvijek imaš mrkvu ili bananu.

Palačinke od dva sastojka:

1 srednje zrela banana
1 jaje
žlica maslinova ulja (ili ulja od kanole)
maslac ili domaći džem za posluživanje  | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

U zdjeli štapnim mikserom izmiksaj bananu. U drugoj zdjeli umuti mikserom jaje pa dodaj banane i sve zajedno još malo miksaj. Zagrij tavu neprianjajuće podloge na vatri bez ulja, a kada se tava zagrije, dodaj ulje. Za jednu palačinku ne treba više od tri žlice pripravljene smjese. Ova palačinka je deblja, pa treba nešto duže da se jedna strana ispeče. Kada se to dogodi, ravnom špatulom okreni palačinku na drugu stranu. Po želji, palačinke premaži zdravim maslacem, domaćim džemom i posipaj komadićima banane.

Palačinke od mrkve:

2 zrele banane
1 jaje
1 mrkva srednje veličine, naribana
pola čaše jogurta
prstohvat cimeta
2 žlice meda
kokosovo ulje za kuhanje  | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Zgnječi bananu štapnim mikserom dok ne postane jednolična masa pa dodaj redom jedno jaje, mrkvu, jogurt, cimet i med. Postupak zagrijavanja tave za pečenje je isti. Na tavu dodaj dvije velike žlice kokosova ulja i ostavi da se rastopi. Dodaj tri žlice smjese i čekaj da jedna strana postane zlatno-smeđa. Zatim okreni na drugu stranu. Dobar tek!

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0