Life&style 21. listopada 2020.

15 najljepših jesenskih dekoracija koje će unijeti toplinu u tvoj dom

Pinterest.
  • Tople jesenske boje, žuta, narančasta i smeđa unijet će toplinu i u naš dom
  • Vaze s lišćem u jesenskim bojama, pokoja bundeva, svijeće i topla dekica i više nam ne treba
  • Najbolje je što nam priroda nudi takvo bogatstvo "dekoracija" da nam novac gotovo ni ne treba 

Nema slađeg nego se skutriti kod kuće kad večeri postanu hladne. Toploj atmosferi doma uvelike će pridonijeti i tople jesenske boje i dašak prirode koji unesemo u kuću. Najbolja je stvar kako ugodan jesenski ugođaj nije teško stvoriti, bit će dovoljno nekoliko svijećica, topla dekica, a sve ostalo možeš nabaviti zapravo besplatno. Treba samo otići u šetnju šumom, u vrt ili u najgorem slučaju na tržnicu. Šareno lišće, grane, bundeve, žirovi, suho cvijeće, sve je nadohvat ruke.

Možda vas zanima... Ove jeseni nose se lakirane cipele i gležnjače reptil teksture - evo kako ih kombinirati Rubrika Moda Moda

 | Autor: Pinterest/miss7 Pinterest/miss7 Neka cijeli stan miriše na jesen, evo kako...

U vazi...

Ove žive dekoracije apsolutno možeš složiti sama, ma kako nespretna ili spretna bila s rukama. Priroda nam nudi pravo bogatstvo plodova i boja, pa ako ništa, možeš u vazu staviti nekoliko grana čije je lišće je već vatreno crveno ili narančasto. Opcija su i grane s bobicama u živim bojama ili klasevi žita. Za one spretnije: raskošan aranžman koji uključuje suho lišće, svježe cvijeće i pokoju voćku!  | Autor: Pinterest/miss7 Pinterest/miss7

Čarolija bundeva

Ove jesenske ljepotice nalazimo u svim veličinama i bojama: od bijele i zelene do narančaste i crvene. I nemaš što puno s njima: nabacaj ih u koš, posloži ispred ulaznih vrata ili rasporedi po policama. Naravno, možeš napraviti i kakav maštovitiji aranžman: posložiti ih na tacu sa svijećama ili oko vaze u kojoj je jesensko lišće.

 | Autor: Pinterest/miss7 Pinterest/miss7

Jastuci i dekice

Stvarno nema ljepšeg nego se uvaliti na hrpu jastuka i umotati u dekicu u maglovitu, hladnu jesensku večer. Uz šalicu mirisnog i vrućeg čaja, naravno. Kako bi sve bilo u stilu, jastuci i dekice neka isto budu u jesenskim bojama, toplim smeđim, žutim, narančastim tonovima koji će fino ići uz svo ono suho lišće i bundeve koje si već rasporedila po stanu.

 | Autor: Pinterest/miss7 Pinterest/miss7

Jesenski vjenčić

Da, vjenčićima ukrašavamo kuću u vrijeme Adventa, no zašto preskočiti ovo raskošno godišnje doba kad nam se sve što za izraditi vijenac treba nalazi nadohvat ruke? Šiblje, grane sa šarenim lišćem, žirovi, orasi, bobice, u vrtovima ima još i cvijeća...  Ubaciš li još koju minijaturnu bučicu i veliku mašnu, vijenac će biti vrhunski.

 | Autor: Pinterest/miss7 Pinterest/miss7

Na stolu

Proizvodima prirode ukrasiti možeš i blagavaonički stol (dok istovremeno tvoje nepce uživa u jesenskim okusima) i tako dočekati goste. Nemarno nabacane bundeve među tanjurima izgledaju sjajno, a želiš li i više, dodaj na sredinu stola i vazu s jesenskim lišćem. Ili pak mali slatki aranžman u košarici, drvenoj kutiji ili na pladnju može krasiti stol ili stolić za kavu tijekom cijele jeseni.

 | Autor: Pinterest/miss7 Pinterest/miss7

 

Komentari 0