Life&style

15 dječjih filmova koji su prezabavni i odraslima

Kako zadovoljiti ukuse velikih i malih? Vrlo jednostavno, dobrim, zabavnim dječjim filmom!

Kad je vrijeme za obiteljsko druženje, nerijetko večer završi kakvim filmom. No što onda odabrati? Bez razmišljanja, komediju! Srećom, odrasli su sasvim otvoreni za super zabavne crtiće koji danas sve češće izlaze, dok će djecu itekako zabaviti i dobri, stari Will Farrell. Donosimo vam listu filmova koja vas, u toj situaciji, neće razočarati!

1. Kako je Gru ukrao mjesec

Genijalan kriminalni um Grua koji želi uređajem za smanjivanje stvari ukrasti mjesec, poremete tri djevojčice koje je posvojio s naumom da mu pomognu u planu... Kraj ispadne nevjerojatno pozitivan i sladak!

2. Pink Panther

U priču se vraća detektiv Clouseau, koji mora "javno" voditi istragu oko nestanka ružičastog dijamanta "Pink Panther", no uspije baš kao i svaki put pomrsiti svima, pa i sebi, račune!

3. Tajni život ljubimaca

Misliš li da znaš što se događa sa psima kad odeš na posao? Ovaj crtić će ti otvoriti oči. Prati priču psića Maxa kojem u život ulazi Duke - ukratko, oboje završe na ulici, izgube se, upetljaju u to i svoje društvo, pokušavaju ih oteti...

4. Nogometni rat

Ludi Will Farrell ima glavnu ulogu u ovom urnebesnom filmu o nogometu. Naime, glumi nogometnog trenera koji očajnički želi svoj tim, koji je najlošiji, dovesti na prvo mjesto.

5. Čudovišta iz ormara

Mike i Sully su prijatelji koji rade u korporaciji zaduženoj za plašenje djece, no kada Boo slučajno završi u svijetu čudovišta, dečki se objeručke prime posla da je što prije vrate kući.

6. Slobodan dan Ferrisa Buellera

Ferris je iznimno vješt u markiranju, pa je odlučio imati još jedno grandiozno markiranje i pobjeći s frendovima u centar Chicaga. Ipak, ravnatelj je odlučan u tome da ga uhvati na djelu i izbaci iz škole...

Ovo je prekrasna priča o neobičnom prijateljstvu - Mamut, smilodon, ljenjivac i vjeverica kreću u potragu za novim domom kad nalete na bebu! Priča onda dobiva novu putanju jer bebu moraju vratiti roditeljima.

8. Tatica u suknji

Daniel je zabrinut da zbog rastave više neće dovoljno viđati svoju djecu pa se odluči zamaskirati u bakicu iz Velike Britanije i ponuditi im se kao dadilja - naravno, uspije u tome!

9. Shrek

On je veliki ogar koji obožava biti sam u svojoj močvari. No kada svi likovi iz crtića budu potjerani na njegov teritorij, nema druge opcije nego spasiti princezu Fionu kako bi ih se svih skupa riješio. Očekivano, priča dobije drugačiji smjer.

10. Muppeti

Walter uz Garyja i Mary odlučio uz Muppete skupiti 10 milijuna dolara kako bi spasili Muppetov studio od rušenja! Ovo je avantura i pol puna dobrih starih likova u novim, neobičnim situacijama.

11. Draga, smanjio sam djecu

Njihov tata je znanstvenik koji bezuspješno pokušava stvoriti uređaj za smanjivanje, a nije ni svjestan da je u tome uspio. Naime, smanjio je svoje četvero djece koji sada moraju dobiti pozornost svojih "gigantskih" roditelja ne bi li ih vratili u normalnu veličinu. 

12. Zootropola

Judy je zečica koja očajnički želi postati policajka, što je iznimno teško jer je tako sićušna. Ipak, kad dobije priliku da se dokaže, spoje je s Nickom, lisicom koja se skoro trudi da ona svoj zadatak odradi što lošije.

13. Vilenjak

Buddy je zabunom završio na Sjevernom polu kao vilenjak, iako je bio ljudska beba. Kad odraste napokon sazna zašto je toliko drugačiji od drugih pa otputuje u New York za vrijeme Božića ne bi li upoznao svog pravog tatu.

14. Nebesa

Nakon što Karlova žena premine, odluči ispuniti njenu neobičnu želju: podići kuću gomilom balona i otputovati u Južnu Ameriku. No u priču upada dečkić Russell koji mu pomrsi planove, ali i unese u priču puno smijeha.

15. Izbavitelji

Gospodin Fantastični živi normalnim obiteljskim životom no ima veliku tajnu. On je u stvari superheroj, koji kada pobjegne boriti se s robotom završi u problemima pa ga obitelj mora spašavati.

Pronađi više o sličnim temama na missMAMA, novoj članici naše miss obitelji. missMAMA prati te i podržava u najvažnijoj ulozi u tvom životu - majčinstvu.  

Photo: Printscreen

Komentari 0