Life&style

15 000 eura Hrvatskom paraolimpijskom odboru za poboljšanje uvjeta djece i mladih u parasportu

  • Procter & Gamble Hrvatska potiče pozitivne promjene, inkluziju i jednakost
  • Suradnja s Hrvatskim paraolimpijskim odborom jedna je od inicijativa koje postaju snaga za dobro
  • Potporu inicijativi je moguće izraziti kupnjom proizvoda tvrtke Procter & Gamble u trgovinama Konzuma

 

Procter & Gamble Hrvatska i Hrvatski paraolimpijski odbor nastavljaju inicijativu pod nazivom „Pobjednici iz dana u dan“. Procter & Gamble sponzorskim ugovorom vrijednim 15 000 eura pomaže daljnje uključivanje djece i mladih u parasport. Zajednička inicijativa u trajanju od godine dana se odvija u trgovinama Konzuma uz poruku „Snaga je u nama – i kad to otkrijemo postajemo nepobjedivi!

U Hrvatskoj ima oko 600 000 osoba s invaliditetom, a od toga se samo 16 000 njih bavi sportom, profesionalno ili rekreativno. Razlog tome je u nedostatku infrastrukture, manjku educiranih trenera, ali i u nedostatku povjerenja u psihofizičke sposobnosti djece za bavljenje parasportom.

„Procter & Gamble je i na globalnoj razini prepoznao vrijedan doprinos koji parasportaši svojim primjerom daju široj zajednici. Njihovi uspjesi daleko nadmašuju samo sport i medalje koje donose s natjecanja. Parasportaši prenose poruku da uvijek postoji način za pobjedu i da se snaga nalazi u nama. Ponosni smo na ovu suradnju i na mogućnost da djeci i mladima omogućimo bolje uvjete za bavljenje parasportom, bilo rekreativno, bilo profesionalno“, izjavio je direktor Procter & Gamblea za Hrvatsku i Sloveniju, Danko Badanjak.

Ulaganje u infrastrukturu parasporta značit će ulaganje u opremanje dvorana ili sportskih terena, pristupnih rampi i edukaciju trenera za rad s djecom koja imaju tjelesno oštećenje ili poteškoće u razvoju.

„Iako se parasportom bavi samo oko 2% osoba s invaliditetom, među njima se kriju vrhunski parasportaši. Samo prošle godine su s međunarodnih natjecanja donijeli 307 medalja. Hrvatski paraolimpijci su kroz vlastite primjere najbolji ambasadori parasporta i nadamo se da će djeca i mladi s invaliditetom u njima vidjeti istinske uzore. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da djecu i mlade koji su zainteresirani za parasport uključimo u aktivnosti daljnjim ulaganjem u sportsku infrastrukturu i sportske kampove za mlade parasportaše“, izjavio je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Ratko Kovačić.

Ove godine će na Paraolimpijskim igrama Pariz 2024. nastupiti i najmlađa paraolimpijka u povijesti hrvatskog parasporta, 16-godišnja paraplivačica Emma Mečić.

Procter & Gamble je od 2010. g. globalni partner Međunarodnog olimpijskog odbora i tijekom 14 godina suradnje milijuni ljudi diljem svijeta su svjedočili uspjesima poznatih sportaša i kroz marketinške kampanje kao što je „Hvala ti, mama!“, a pri tome su i kupnjom proizvoda kompanije P&G sudjelovali u sponzoriranju njihovog daljnjeg sportskog razvoja.

Prošle godine je ova suradnja proširena i na Međunarodni paraolimpijski odbor u sklopu sve većih napora kompanije Procter & Gamble na promicanju uključivosti i jednakosti na svim razinama pa tako i u sportu.

Sponzorski ugovor vrijedan 15 000 eura predstavnici tvrtke Procter & Gamble Hrvatska uručili su Hrvatskom paraolimpijskom odboru. Posebnu zahvalu Procter&Gamble upućuje kupcima koji kupnjom proizvoda P&G-a podržavaju ne samo ovu, nego i druge slične inicijative koje kompanija provodi u Hrvatskoj.

Photo: None

Komentari 0