Life&style

14 nevjerojatnijih predviđanja iz Simpsona: Većina ih se ostvarila, a nadamo se da posljednje neće!

  • Slavna animirana serija Simpsoni osvojila je cijeli svijet svojom pričom, humorom i zezancijom
  • Uspješnost trideset godina stare kultne serije također je alarmantno visoka kada su u pitanju predviđanja
  • Donosimo ti 14 nevjerojatnih detalja iz Simpsona koji su se na kraju pokazali kao proročanstva

Trump kao predsjednik, napad tigra na Siegfrieda i Roya ili koronavirus pojavili su se u epizodama Simposonovih puno prije nego što su doista stigli u stvaran svijet. Imaju li autori Simpsona vidovitih moći?

Ovo je 14 najboljih Simpsonovih proročanstava

1. Donald Trump postaje američki predsjednik

11. sezona, 17. epizoda

Tko bi 2000. mogao pomisliti da će Trump jednog dana postati predsjednik SAD-a? Pa, Simpsoni, naravno! U epizodi iz 2000. godine Lisa Simpson može se vidjeti kao buduća američka predsjednica. Njezin je prethodnik Donald Trump, koji joj ostavlja puno dugova. U izjavi je rekla da smo „naslijedili puno sranja od predsjednika Trumpa“. Mudre riječi male Lise.

via GIPHY

2. Napad tigra na Siegfrieda i Roya

5. sezona, 10. epizoda

Simpsoni su u epizodi iz 1993. parodirali poznate zabavljače Siegfrieda i Roya. U toj epizodi njih dvoje tijekom treninga u kasinu napadne dresirani bijeli tigar. To postaje tužna stvarnost 10 godina kasnije. Roya Horna napadne i teško ozlijedi bijeli tigar tijekom nastupa uživo.

via GIPHY

3. Skandal s konjskim mesom

5. sezona, 19. epizoda

U epizodi emitiranoj 1994. godine, kuharica Doris miješa različite dijelove konja u ručak za studente iz Springfielda. Emisija je tako predvidjela najveću prijevaru s hranom u Europi. Naime, 2013. godine je konjska DNK pronađena je u proizvodima deklariranim kao govedina. Konjsko meso miješalo se s ostalim vrstama mesa i tako se prodavalo skuplje.

via GIPHY

Možda vas zanima Prisjetili smo se crtića koji su nas uveseljavali tijekom odrastanja. Sjećaš li ih se i ti? Rubrika Life&style Life&style

4. Riba s tri oka

2. sezona, 4. epizoda

U ovoj epizodi iz 1990. godine Bart uhvati u rijeci u blizini elektrane ribu s tri oka zvanu Blinky. Dobrih 10 godina kasnije, upravo je takva trooka riba otkrivena u rezervoaru u Argentini. Slučajnost da se rezervoar napajao vodom iz nuklearne elektrane?

via GIPHY

5. Funkcija automatske korekcije na mobitelima

6. sezona, 8. epizoda

U epizodi iz 1994. godine školski nasilnici iz „Springfield Elementary“ Kearney i Dolph Martin su zgrabili Newton kako bi napraviti dopis. Kad napišu „Beat up Martin“, to postaje „Eat Up Martha“. Iznervirani lošim prepoznavanjem rukopisa, bacaju uređaj Martinu u glavu. Uz to kažu kako je to jedino za što je dobro. Simpsoni su se sprdali s Newtonom, pretkom iPhonea, koji je Apple tada lansirao na tržište. Nitin Ganatra, bivši direktor razvoja iOS aplikacija, kasnije je u intervjuu rekao da im je nakon te epizode Simpsona postalo jasno da apsolutno moraju popraviti funkciju tipkovnice.

via GIPHY

6. Veliki Disneyev posao

10. sezona, 5. epizoda

Epizoda emitirana 1998. godine pokazala je znak 20th Century Fox-a. Znak ispred sjedišta studija pokazuje da se radi o odjeljku Walta Disneyja. U prosincu 2017. je sporazum potresao industriju zabave. Tvrtka Walt Disney preuzima veći dio „21st Century Foxa“ Roberta Murdocha. Medijski konglomerat također ima pristup klasicima kao što su „Avatar“, serijal „X-Men“ i „The Simpsons“.

via GIPHY

7. Izum pametnih satova

6. sezona, 19. epizoda

Epizoda emitirana 1995. godine predstavlja sat koji se može koristiti i kao telefon. Dvadeset godina kasnije ovaj izum postaje stvarnost i danas imamo brojne pametne satove kojima je telefon samo jedna od funkcija.

via GIPHY

8. Neispravni uređaji za glasanje

20. sezona, 4. epizoda

Sjećaš li se možda američkog skandala s neispravnim glasačkim aparatima 2012.? Tada je automat dodijelio glasove Baracka Obame njegovom republikanskom protivniku Mittu Romneyu. Samo četiri godine ranije u Simpsonima smo mogli vidjeti Homera kako pokušava glasati za Baracka Obamu na izborima u SAD-u. Ali, stroj je svaki put promijenio glas i dao ga tadašnjem republikanskom konkurentu Johnu McCainu. Nevjerojatno…

via GIPHY

Možda vas zanima Objavili su top listu životinja iz filmova, crtića i knjiga koje najradije želimo kao kućnog ljubimca - što misliš tko je prvi? Rubrika Life&style Life&style

9. Otkriće Higgsovog bozona 

8. sezona 8, 1. epizoda

U epizodi iz 1998. Homer postaje izumitelj i na ploču upisuje složenu jednadžbu. Znanstvenik Dr. Simon Singh kasnije je potvrdio da je jednadžba predviđala masu čestice Higgsovog bozona. Tek 14 godina nakon emitiranja epizode su fizičari bili u stanju dokazati formulu.

via GIPHY

10. Nastup Lady Gage

23. sezona, 22. epizoda

Godine 2012. Lady Gaga nastupila je za grad Springfield. Leti zrakom u spektakularnoj predstavi. Možda je Lady Gaga epizodu shvatila kao inspiraciju. Naime, pet godina kasnije leti s krova stadiona Houston NRG u showu na poluvremenu Super Bowla.

via GIPHY

11. Izbijanje ebole

9.  sezona, 3. epizoda

Obožavatelji Simpsona slažu se u sljedećem: navodno je epizoda  Simpsona prorekla izbijanje ebole (2014. godine) čak 17 godina ranije. U sceni iz 90-ih Bart leži bolestan u krevetu. Lisa predlaže da Marge svom bolesnom bratu pročita knjigu koja govori o strašnim posljedicama izbijanja ebole. Premda je virus prvi put otkriven 1976. godine, devedesetih nije bio osobito raširen. Godinama kasnije virus će dominirati vijestima.

via GIPHY

12. Preokret radnje „Igre prijestolja“ i Daenerys Targaryen

29. sezona 29, 1. epizoda

U jednoj od posljednjih epizoda „Igre prijestolja“ Daenerys Targaryen šokirala je svoje obožavatelje kad je simpatična i draga Kahleesi sa svojim zmajem opustošila već kapitulirani King's Landing i ubila tisuće nevinih ljudi. Ljubitelji GOT-a nisu pretpostavljali kako će doći do takvog zapleta. Međutim, Simpsoni jesu. U epizodi iz 2017. godine ogledaju se elementi serije, uključujući trookog gavrana. U jednoj sceni Homer uzgaja zmaja i spaljuje s njim cijelo nevino selo dok obitelj gleda.

via GIPHY

13. Virus iz Kine

4. sezona, 21. epizoda

Ova epizoda govori o novoj vrsti virusa koji dolazi iz Kine. Dobri Homer naručuje sokovnik iz Kine. Kad se roba pakira, virus završi u paketu, a zatim i kod Simpsona. Sudbina ide svojim tijekom i virusi se šire. Društvena mreža se slaže: koronavirus je predviđen u ovoj epizodi. Inače, još jedna epizoda Simpsona spominje da će čovječanstvo 2020. godine pogoditi opasni virus.

via GIPHY

14. Apokalipsa 20. siječnja 2021.

32. sezona, 4. epizoda

Predviđanje koje se još nije ostvarilo, a emitirano je u hollywoodskom specijalu 1. studenog prošle godine u SAD-u. Pokazuje kako je Springfield u ruševinama na dan inauguracije američkog predsjednika. Svakako da je ovo čista fikcija s kojom tvorci Simpsona, nadamo se, nisu u pravu. Ali takav se „scenarij sudnjeg dana“ gotovo ostvario nedavnim neredima na Kapitolu. Čak i nakon inauguracije Joea Bidena 20. siječnja, postoji mogućnost da će neredi ponovno izbiti.

via GIPHY

Pogledaj video: Znaš li da si genijalna?

Photo: Shutterstock/Getty
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    nevjerovatno sve živo su pogodili kao da je vidovnjak pisao scenarij cudno jako cudno