Life&style

12 kulinarskih trikova precooll Chrissy Teigen

Ova žena je u punom smislu žena, majka, kraljica, pa od koga je bolje pokupiti kulinarske savjete nego od nje?!

Model Chrissy Teigen zna SVE. Ona se ne srami pokazati da ima strije, nema dlake na jeziku kada se netko sprda sa ženama, otvoreno priznaje kad ima problema s kćeri Lunom, sa svojim pratiteljima priča o situacijama iz svog života, a jednako tako dijeli i svoje soul-food recepte. Iako je nedavno izdala kuharicu "Cravings", već radi na drugoj i u međuvremenu objavljuje recepte na blogu "So Delushious" - pritom je urnebesna i prezgodna istovremeno! Upravo zato, mislimo da su njeni kulinarski savjeti zlata vrijedni, pa ih se vrijedi pročitati! Makar, nama se čini da je ovo meko kuhano jaje prekuhala...

1. Za idealno meko kuhano jaje kuhaj ga ravno 6 minuta.

2. Za idealne hrskave krumpire iz pećnice, grijte ulje u limu 10-ak minuta i krumpire okrenite samo jednom, na pola pečenja - kune se da više nikad nećeš imat gnjecave krumpiriće!

 

Objavu dijeli chrissy teigen (@chrissyteigen)

3. Lažni krumpirići, ili kako ih ona zove "guilt-free", mogu biti tikvice narezane na prutiće i prekrivene krušnim mrvicama s malo parmezana.

4. Dobar miks za pečenu puricu? Miks maslaca, naribane korica limuna, soli, papra i češnjak premažite preko cijele kože, ali i "utrpajte" unutar nje za meko, ukusno i začinjeno meso.

5. Kajgana ala Chrissy - jaja, vrhnje za kuhanje, sol i papar! Sve izmiješaj i stavi tavicu na vatru. Na tavicu stavi žlicu ulja i žlicu maslaca, a kad se zagriju ubaci ovu smjesu jaja i kuhaj na laganoj vatri uz neprestano miješanje - nakon 10-ak minuta speći će se ova jako kremasta jaja, idealna za staviti na kruh!

6. Idealno za juhu od graška - pirjanje graška, mrkve, luka i celera i hrenovki! Ako ona tako kaže... sigurno je dobro!

 

Objavu dijeli chrissy teigen (@chrissyteigen)

7. Jakobove kapice idealno ispecite tako da ih ostavite na jednoj strani na tavici 3-5 minuta prije okretanja.

8. Napravi "light" pire tako daumjesto krumpira koristiš cvjetaču. Skuhaj cvjetaču i stavi je u blender sa soli, paprom i maslacem. Kaže da možeš dodati i krem sir i/ili češnjak osjećaš li se opasno!

9. Zlatno pravilo je da sve što nađeš u hladnjaku MOŽEŠ pretvoriti u dobar umak za paštu!

10. Riba će divno mirisati pečeš li u aromatiziranom maslacu - u puno maslaca na vruću tavicu dodaj ružmarin i pusti da malo "prokrčka" prije nego li ubaciš ribu.

11. Guacamole a la Chrissy - samo dodaj hrpu sira cheddar u miks i više nikad nećeš jesti običan guacamole.

 

Objavu dijeli chrissy teigen (@chrissyteigen)

12. Dodatan čak običnim krumpirima dat ćeš staviš li prije pečenja senf po krumpirima.

 

Photo: instagram @taytay_xx

Komentari 0