Life&style

10 stvari koje žene koje uvijek pobjeđuju rade bolje od drugih

  • Zapitali smo se što uspješne žene rade, a druge ne
  • Umjesto da pokušava nešto što joj ne može uspjeti, uspješne žene si dopuštaju 'slabosti' te si priušte opuštanje
  • One gledaju na svoju okolinu kao na dopunu vlastitih ideja

Kad govorimo o uspjehu, većina ljudi vjerojatno pomisli na posao i zanimanje: tko je uspješan, zarađuje natprosječno puno novaca, ima vodeću poziciju u tvrtki i rijetko doživi neuspjeh. Uspjeh također povezujemo s nekim oblikom natjecanja: pobjednica – koja je bolja od konkurencije – je očito uspješna. Ali, pobjednica je i ona koja živi svoj život prema svojim mjerilima... Pitanje je što rade uspješne žene kako bi postale uspješne? Otkrivamo 10 tipičnih navika uspješnih žena:

1. Slave uspjeh 

Uspješne žene znaju cijeniti svoj život i uspjeh te uživaju u svakom lijepom trenutku. Ponosne su na sebe i na to što sve mogu postići! 

2. Postavljaju si ciljeve 

Uspješne žene su si postavile (barem jedan) jasan cilj te razmišljaju o strategijama kako ga postići. Planiraju i vode svoj život vrlo s(a)vjesno.

3. Timski rad 

Uspješne žene znaju da ne mogu uvijek sve same postići. Zbog toga potraže i rado prihvate pomoć. 

4. Dopuštaju nesavršenosti 

Nitko ne može uvijek biti savršen te u stanju sve napraviti – pa tako ni uspješna žena. Umjesto da pokušava nešto što joj ne može uspjeti, uspješne žene si dopuštaju „slabosti“ te si priušte trenutke ili dane kad se jednostavno opuste. Nedjeljno popodne pred televizorom s pizzom na kauču? To će uspješnoj ženi dati dodatnu energiju za ponedjeljak i gas do daske! 

5. Promjena perspektive 

Uspješne žene su shvatile da ponekad jednostavna promjena perspektive može riješiti najteže probleme. Zbog toga si redovito uzimaju vremena da pobjegnu iz svakodnevice te promatraju na život sa malo odmaka. 

6. Zabavljaju se s prijateljima 

Jednostavno se zekaju s frendicama, smiju bezveznim stvarima te na trenutak zaborave na sve brige, ciljeve i izazove – i to je tako dobro! Uspješne žene se ne bave stalno „važnim“ životnim stvarima, nego rado uživaju u zabavi s prijateljicama. U krajnjoj liniji – i to je čini snažnijom i samouvjerenijom. 

7. Rado i rano ustaje 

Dugo si ostala budna, a onda sljedeće jutro ne možeš ustati iz kreveta? Uspješnim ženama se to jako rijetko događa! Cijene i drže se zdravog i stabilnog ritma spavanja. Posljedica: ujutro im je uglavnom lako rano ustati te potom svježe i naspavane kreću u dan. 

8. Dopuštaju da ih netko inspirira

Likovi iz romana, influenceri, zvijezde, stripovske junakinje – uspješne žene su otvorene te promatraju društvo u stalnoj potrazi za uzorima i inspiracijom. Naravno, nikoga ne bi kopirale. Jednostavno gledaju na svoju okolinu kao na dopunu vlastitih ideja. 

9. Vrijeme za sebe 

Ponekad uspješne žene jednostavno rade – ništa! Ponekad ne žele ljude oko sebe i ne žele „nešto raditi“. Uspješne žene si ciljano uzmu vremena za mir i spokoj – kako bi vidjele i osjetile što se doista događa u njima. 

10. Paze na svoje zdravlje 

Uravnotežena prehrana, redovito kretanje, dovoljno oporavka kod bolesti – uspješnim ženama je zdravlje glavni prioritet. Paze na svoje tijelo te općenito njeguju zdravi stil života. Zbog toga im uopće nije problem povremeno smazati komad pizze, čokoladne torte ili popiti koju čašu vina. 

Međutim, je li to baš toliko jednostavno?

Znamo da neke poslovne žene investiraju toliko energije i vremena u svoje karijere da nemaju prostora za druge stvari u svom životu (obitelj, ljubav, hobi…). Tada ih njihov „uspjeh“ - ili to što su napravile za njega - može čak jednog dana učiniti nesretnima. 

Uspjeh ima puno lica 

Pojmove poput sreće, uspjeha i zadovoljstva teško je jednako definirati za sve ljude – pošto smo svi različiti. Za nekoga je uspjeh osnovati veliku obitelj i odgojiti sretnu djecu, a drugi se osjećaju uspješno kad ispune neki svoj san – puno putuju, otrče maraton ili zasjednu na vodeći položaj u tvrtki. 

Dakle, uspjeh bi općenito mogao biti otkrivanje vlastitih sasvim osobnih ciljeva i prioriteta, podrediti im život te pri tome biti sretna – i to već na putu, a ne tek na cilju! Ako si uspješna na taj način, pobjednica si već u startu!

Photo: None

Komentari 0