Life&style

10 najseksi naslova koje ćeš obožavati čitati ovo ljeto - ni s jednom od ovih 'spicy' knjiga nećeš pogriješiti!

Sve istinske obožavateljice spicy knjiga (koje već godinama popularno nazivaju “smut”) sigurno već znaju da je 2024. jedna odlična godina za nas. Razni izdavači iz dana u dan imaju sve više knjiga u svojoj ponudi jer autori neumorno kreiraju raznovrstan sadržaj upravo za nas - od “enemies-to-lovers”, preko “sports romance” do “fantasy romance” knjiga. Stoga nam ovo ljeto neće nedostajati štiva za ponijeti na plažu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by arynspikes (@aryn_spikes)

Blake Lively Možda vas zanima U kina stiže ekranizacija hit knjige 'It Ends With Us' s Blake Lively u glavnoj ulozi Rubrika Life&style Life&style

Dok #booktok gori od preporuka svih noviteta koji nam stižu u knjižare, mi smo u nastavku složili popis najseksi knjiga koje možeš naći u našim knjižarama ili knjižnicama, a koje su prevedene na hrvatski jezik, kako bismo si olakšale čekanje svih noviteta. Neke su ekstra spicy, a neke samo blago začinjene, no ne sumnjamo da ćeš uživati u bilo kojoj od njih.

“Ljubavni eksperiment u Americi” - Elena Armas

 | Autor:

Radnja druge knjige autorice romana "Ljubavna obmana u Španjolskoj", smještena je u vrućem New Yorku gdje Rosie Graham ima problem. Zapravo, nekoliko njih. Nedavno je dala otkaz na dobro plaćenom poslu kako bi se posvetila tajnoj karijeri spisateljice ljubavnih romana. No čim se okrenula pisanju, Rosie doživljava kreativnu blokadu koja traje tjednima, zbog čega već razmišlja da se podvijena repa vrati staroj karijeri.

Ubrzo zatim urušeni strop u njezinu stanu natjera je na bijeg u garsonijeru najbolje prijateljice Line koja je otputovala na bračno putovanje. No, Rosie ne zna da je Lina svoj stančić već ustupila bratiću Lucasu kojeg Rosie već neko vrijeme "uhodi" putem društvenih mreža jer ga smatra neodoljivim. Na Rosieno iznenađenje, Lucas joj ponudi da ostane s njim, barem dok ne pronađe drugi privremeni smještaj, ali suživot s Lucasom donijet će Rosie mnoga iskušenja...

P.S. Ne brini ako nisi pročitala prvu knjigu. Iako se likovi ponovno pojavljuju, oni su u ovoj priči u potpunosti sporedni.

“Sve što nismo preboljeli” - Lucy Score

 | Autor:

Naomi Witt je u bijegu. Ne samo od svog zaručnika i crkve pune uzvanika na vlastitom vjenčanju, već i od svog dotadašnjeg života. Doduše, ako se nju pita, ona će reći kako ne bježi, već juri u pomoć svojoj problematičnoj sestri blizanki Tini u gradić Knockemout, poznat po tome što razmirice rješava na dobri, stari način – šakama i hladnim pivom. Obično tim redom. No, njena se sestra nije nimalo promijenila. Nakon što se posluži njenom ušteđevinom i automobilom, Tina za sobom ostavlja kćer za koju Naomi nije niti znala da postoji.

Sada je odbjegla nevjesta sama u nepoznatom gradu s jedanaestogodišnjom djevojčicom, bez automobila, bez novaca, bez smještaja i bez plana. No, tu je Knox Morgan koji se s razlogom ne petlja sa ”zahtjevnim, romantičnim ženama“, a kako se Naomina drama odvija praktički pred njegovim očima, najmanje što može učiniti jest pomoći joj da se izvuče iz nevolje. Jednom kad Naomi sredi svoj život, moći će je ostaviti na miru i vratiti se svom životu neženje. Barem mu je takav plan...

“Dogodilo se jednog ljeta” - Tessa Bailey

 | Autor:

Piper Bellinger je utjecajna, modno osviještena mlada žena, a zbog otkačenih zabava uvijek je u središtu pozornosti. Kada popije previše šampanjca, tulum na krovu hotela otme se kontroli i ona završi u pritvoru, a njezin očuh zaključi da je ovoga puta doista pretjerala. Oduzima joj sve i, kako bi je naučio odgovornosti, šalje je da zajedno sa sestrom vodi bar pokojnog oca u gradiću Westportu. Piper se još nije ni raspakirala, a već se susrela s naočitim, bradatim kapetanom Brendanom, koji ne vjeruje da će ona izdržati dulje od tjedan dana izvan Beverly Hillsa. No, ona je odlučna pokazati očuhu - i tom zgodnom, mrzovoljnom mještaninu - da nije praznoglava ljepotica.

Možda vas zanima 5 najboljih filmova na Netflixu koji su inspirirani knjigama - s više od 90% na Rotten Tomatoes Rubrika Life&style Life&style

“Uzdanje” - Penelope Douglas

 | Autor:

Tiernan de Haas više ni za što ne mari. Kao kći jedinica filmskog producenta i njegove žene starlete, odrasla je u bogatstvu i s brojnim pogodnostima, ali bez ljubavi ili vodstva. Odmalena su je slali po internatima pa nije mogla izbjeći usamljenost i uz to je oduvijek bila u sjeni slave svojih roditelja. A kad joj roditelji iznenada umru, zna da bi trebala biti shrvana, ali pita se je li se išta zapravo promijenilo jer oduvijek je sama.

S druge strane, tu je Jake Van der Berg, polubrat njezina oca i jedini živući rođak kojega još ima, i koji preuzme skrb nad njom jer će Tiernan tek za dva mjeseca napuniti osamnaest. Poslana da s njim i njegova dva sina, Noom i Kalebom, živi u planinama Colorada, ubrzo doznaje da ti muškarci sada imaju svoje zamisli za što bi trebala mariti ili ne. Dok ju njih troje uzimaju pod svoje okrilje, uče ju raditi i preživjeti u samotnoj šumi daleko od ostatka svijeta, a ona polako pronalazi svoje mjesto među njima. Shvati i da se granice zamagljuju, a pravila lako krše kad si skriven od tuđih pogleda.

“Jato” - Kate Stewart

 | Autor:

Prvi nastavak serijala, ovo je dramatična priča o sazrijevanju i seksualnom oslobođenju. Cecelia je završila srednju školu, ali umjesto da uživa u slobodi prije početka studiranja, mora raditi u očevoj tvrtki godinu dana kako ne bi ostala bez milijunskog naslijeđa. Pomirena sa sudbinom, odlazi u gradić okružen planinama spremna na najdosadniju godinu u životu. Međutim, ondje upoznaje skupinu prelijepih, no problematičnih mladića koje sve krase iste tetovaže gavrana... Jedina zanimacija su im bilijar i neki tajanstveni poslići za koje Cecelia sluti da su nezakoniti.

Ipak, ona ne može odoljeti privlačnosti prema Seanu, tvorničkom nadzorniku, koji je kao zraka sunca u njezinoj tmurnoj svakodnevici. Privlači je i Dominic, crni oblak koji ju prezire jer misli da je razmažena bogatašica. Dok pokušava izabrati jednog (i pita se mora li se uopće odlučiti samo za jednog...), Cecelia doznaje sve više njihovih tajni.

“Mračna ljubav” - Ana Huang

 | Autor:

Vatrena ljubavna priča koja je očarala čitatelje diljem svijeta, iz pera autorice bestselera New York Timesa i BookTok senzacije Ane Huang. Alex Volkov je vrag s licem anđela, opterećen prošlošću od koje ne može pobjeći. Većinu ga života progoni obiteljska tragedija, a zbog bezobzirne potjere za uspjehom i osvetom u njegovom životu jedva da ima mjesta za išta drugo, kamoli ljubav.

No, kada spletom okolnosti biva prisiljen paziti na mlađu sestru svog najboljeg prijatelja, duboko u sebi počinje nešto osjećati. Ljubav je zadnja stvar koja im se trebala dogoditi, ali kad ih udari poput plimnog vala, oslobodit će i tajne koje bi ih oboje mogle uništiti.

“Uhvaćena” - J.S. Scott

 | Autor:

Aktivistica za zaštitu divljih životinja Jade Sinclair nije navikla na novac. Ali kad ona i njezina braća doznaju da pripadaju ultrabogatoj dinastiji Sinclair, preko noći postanu milijarderi. Jade se ne snalazi u novoj ulozi bogatašice, posebice kad se suoči s arogantnim, povlaštenim i bezobrazno privlačnim snobom Elijem Stoneom. Za razliku od Jade, Eli se rodio bogat i postaje sve bogatiji. Eli je uvijek u potrazi za pustolovinom, a jednu potencijalnu je pronašao baš u Jade.

“Nokaut” - Kristen Callihan, Samantha Young

 | Autor:

Što se dogodi kad se boksač i štreberica neodoljivo privlače? Parker Brown ne može vjerovati da je prisiljena unajmiti lažnog dečka. Kad je dobila posao iz snova u tvrtki koja se bavi obnovljivom energijom, mislila je da ulazi u svijet koji je perjanica naprednog načina razmišljanja. Međutim, glavni direktor preferira promoviranje zaposlenika koji su “u ozbiljnoj vezi”. Srećom, pronašla je savršenog kandidata, intelektualca koji je u potrazi za brzom zaradom.

No, umjesto njega, dobila je njegovog zaštitnički nastrojenog starijeg brata – Rhysa Morgana. Visoki, mišićavi bivši boksač prostačkog jezika, pojavljuje se istovremeno kada i njezin šef, i ona nema izbora. I tako je zaglavila s tim manipulativnim grubijanom. Na Rhysovim leđima leži teška odgovornost. Ona će zadržati posao, a on će svojim statusom boksačke zvijezde šarmirati Parkerina šefa i tako dobiti sponzora za svoju dvoranu. No, jedini problem je u tome što oni ne mogu odoljeti jedno drugomu.

Možda vas zanima Sa 125 milijuna pregleda trailer za ovaj rom-com oborio je rekorde gledanosti - sada možemo pogledati i cijeli film! Rubrika Life&style Life&style

“Slučajni cimeri” - Beth O'Leary

 | Autor:

Leon Twomey radi noćne smjene kao bolničar i potreban mu je dodatni novac, pa pronalazi savršeno rješenje: iznajmit će noću svoj jednosobni stan, dok će on u stanu boraviti tijekom dana. Za Tiffy, koja hitno mora pronaći što jeftiniji stan, to je idealno rješenje. No, budući da se nikad ne susreću, Tiffy i Leon međusobno komuniciraju s pomoću poruka koje ostavljaju posvuda po stanu. I dok jedno drugome kroz poruke otkrivaju sve više o sebi, svojim otkačenim prijateljima, zahtjevnim klijentima na poslu ili bratu koji se nalazi u zatvoru, Tiffy i Leon će otkriti da ih povezuje mnogo više od poruka na zidu i da prestaju vrijediti ona pravila koja su postavili na početku ugovora o najmu...

“Jednadžba srodnih duša” - Christina Lauren

 | Autor:

Samohrana majka Jess Davis čarobnica je za analizu podataka, ali nikakva statistika, kao ni nagovaranja onih koji je vole, ne mogu je uvjeriti da ponovno počne izlaziti. Svejedno, ni ona ne može odoljeti kad sazna za GenoTip, tvrtku koja pronalazi srodne duše, i to analizom DNK-a. Ono što ne očekuje jest to da će znanstvenici u svojoj bazi podataka žurno pronaći muškarca koji bi trebao biti njezin savršen partner: dr. Rivera Peñu, osnivača GenoTipa. No Jess poznaje Rivera i koliko god vjerovala u znanost, ne može povjerovati da bi baš on mogao biti onaj pravi...

Photo: Instagram @mariaportalo

Komentari 0