Life&style

10 najljepših 'rooftop barova' u Rimu koji pružaju nevjerojatan pogled na grad

  • 'Rooftop barovi', odnosno barovi na vrhu zgrada ili drugih građevina, najomiljenije su nam odredište prilikom putovanja u neki novi grad
  • Osim uživanja u večeri, koktelima ili kavi, oni nam nude i najljepši pogled na grad, posebno spektakularan u vrijeme zalaska sunca
  • Ovoga puta otputovali smo na najljepše krovove Vječnog grada, jednog od najljepših na svijetu

Na engleskom jeziku poznati kao 'rooftop barovi', kafići na krovovima visokih nebodera vjerojatno su najljepša mjesta za popiti omiljeno piće, a pritom uživati u pogledu na čitav grad. Svakako jedan od ljepših gradova u kojem uživamo u pogledu na njega sa svih strana je Rim. Znaju to i Rimljani koji su po krovovima zgrada i hotela pootvarali kafiće nudeći svojim gostima nezaboravno iskustvo.

Melt Gelato&brunch bar Možda vas zanima Nije baš slastičarnica, ali ovdje možeš pojesti neke od najboljih sladoleda u Zagrebu Rubrika Life&style Life&style

Cielo Terrace

Smješten na vrhu Španjolskih stuba, Cielo Terrace je šarmantan i elegantan bar na krovu Rocco Forte Hotela De La Ville. Opremljen crveno bijelim prugastim suncobranima i namještajem te bujnim stablima maslina, terasa pruža spektakularan pogled na  Vječni grad. Otvoren svaki dan od ručka do ponoći, ovaj krovni bar poslužuje prepoznatljive koktele na bazi vina, kao i lagani meni za ručak i večernje zalogaje.

 | Autor: Instagram @hoteldelavillerome Instagram @hoteldelavillerome

La Terrazza del Cèsari

Pomalo skriveni dragulj, La Terrazza del Cèsari je ugodan i ekskluzivan rooftop bar u samom srcu Rima. Ima čak dvije terase, obje s upečatljivim pogledom na crkvu Svetog Ignacija Lojolskog. Ovdje možeš pijuckati prepoznatljive koktele, posebno odabrana talijanska vina, a restoran nudi i dobar izbor zalogaja. Šik i moderan, ovo je savršeno mjesto u Rimu za opuštajuću večer u prekrasnom ambijentu.

 | Autor: La Terrazza del Cèsari La Terrazza del Cèsari

Mama Shelter Roma

Smješten nekoliko blokova od Vatikana, Mama Shelter Roma Rooftop okružen je prekrasnim pogledom na krovove Rima i baziliku San Pietro. Opremljena privatnim solarijem za stanovnike hotela, javna terasa je odjevena u šik i šareno vrtno odijelo, miješajući sjedala za ručak ili večeru s lounge djelom koji nudi i stol za stolni nogomet. Zabavan i opuštajući, ovaj krovni bar u Rimu odlično je mjesto za uživanje u dobroj atmosferi i pogledu.

 | Autor: Mama Shelter Roma Mama Shelter Roma

Hotel Forum Rooftop

S ovog rooftop bara u Rimu pruža se fantastičan pogled na povijesni rimski Forum. Savršena lokacija, a na krovu se nalazi prilično veliki restoran s krovnim vrtom, a povrh toga, manji i vrlo udoban koktel bar imena American bar. Restoran na krovu poslužuje ukusna i klasična talijanska jela i jela od morskih plodova, a u baru profesionalni barmeni pripremaju razne koktele, grappu ili samo jednostavan espresso. Poznat po odličnoj usluzi i vrlo prijateljskoj atmosferi, mjetso je savršeno za dugi ručak ili koktele uz zalazak sunca.

 | Autor: Hotel Forum Rooftop Hotel Forum Rooftop

Les Etoiles Rooftop

Iz ovog raskošnog, ali udobnog bara pruža se spektakularan panoramski pogled na Rim, s Bazilikom svetog Petra i Vatikanom kao glavnim atrakcijama. Teško je pronaći romantičniji i luksuzniji krov u Rimu. I ovdje gosti mogu uživati u koktelima, vinu ili kavi uz lagani ručak, apertiv ili fantastičan nedjeljni brunch. Najljepše doba za posjetiti je u vrijeme zalaska sunca kada je pogled još veličanstveniji.

 | Autor: Les Etoiles Rooftop Les Etoiles Rooftop

Up Sunset Bar

Smješten na vrhu trgovačkog centra Rinascente Roma Tritone, između Fontane di Trevi i Španjolskih stuba, Up Sunset Bar i Lounge nudi opuštanje na krovu u svako doba dana i noći. Rooftop bar i restoran koji nudi nevjerojatan pogled na horizont Rima, poslužuje mediteranske okuse pomiješane s velikim izborom prepoznatljivih koktela, kao i osvježavajući spritz. Savršena stanica nakon dana razgledavanja ili shoppinga.

 | Autor: Instagram @upsunsetbar Instagram @upsunsetbar

Restoran Aroma

Restoran Aroma je Michelinov restoran koji se nalazi u luksuznoj Palazzo Manfredi, s prekrasnom krovnom terasom čiji se pogled na rimski Koloseum ne može nadmašiti. Ukoliko ne želiš jesti, uvijek možeš posjetiti lounge bar i uživati u čaši šampanjca ili koktelu. No, budi spremna kako ćeš pogled s ovog rooftop bara dosta skupo i platiti. 

 | Autor: Aroma Restaurant Aroma Restaurant

Restoran Settimo

U srcu Rima, u blizini Španjolskih stuba i Rimskog foruma, nalazi se ovaj fantastičan krov koji nudi i restoran i bar sa zapanjujućim pogledom na grad. Izvrsna usluga i izvrsna atmosfera čine ovo mjesto vrhunskim odabirom za romantičnu večeru ili koktel s potpisom za vrijeme zalaska sunca. Zahvaljujući elegantnom unutarnjem salonu s prozorima od poda do stropa, Settimo je mjesto koje radi cijele godine.

 | Autor: Settimo Roman Cuisine & Terrace Settimo Roman Cuisine & Terrace

Adèle Mixology Lounge

Adèle Mixology Lounge je najekskluzivniji “sky bar” u Vječnom gradu, na terasi povijesne Palazzo hotela Splendide Royal, a nudi prekrasan pogled od 360 stupnjeva na Rim! Smješten na osmom katu hotela Splendide Royal, ovaj ekskluzivni i profinjeni koktel bar na krovu u Rimu, nudi prekrasan ambijent i još ljepši pogled. Kat ispod nalazi se i Mirabelle, jedan od najboljih krovnih restorana koje Rim može ponuditi.

 | Autor: Adèle Mixology Lounge Adèle Mixology Lounge

Tiziano Terrace by Monti View

Smješten u četvrti Monti, samo 10 minuta hoda od Koloseuma, moderni Tiziano Terrace by Monti View nudi vrlo elegantan bar i unutarnji salon sa šarmantnom terasom na otvorenom. Upotpunjen zadivljujućim pogledom na horizont Rima, ovo je pomalo skriveni dragulj savršen za noć s finim vinima, dobrim koktelima i zalogajima nadahnutim Mediteranom. Ili doručak, ako ostaješ u hotelu.

 | Autor: Tiziano Terrace by Monti View Tiziano Terrace by Monti View

 

Photo: Instagram@gisou

Komentari 0