Life&style

10 najljepših komplimenata koje ti on može reći

Dati pravi kompliment nekoj ženi može biti jako teška zadaća (i može izazvati sasvim pogrešan učinak!) – to može potvrditi svaki muškarac. Ali postoje stvari koje će svaka žena jako rado čuti…

Ah, taj ljudski ego je kompleksna stvar. Treba ga maziti i paziti te konstantno polirati! Ali, oprez! Jedan kompliment, ako je pogrešno formuliran ili izrečen, može imati fatalne posljedice: jedan slatki „Izgledaš tako sveže, danas…“, može biti shvaćen kao: „Molim, zar inače ne izgledam svježe?!“ Hmmm…

Možda misliš da netko nešto (osobito muškarci) radi pogrešno – ali to nije tako! Kompliment mora biti spontan i od srca. Prava je umjetnost zaobići defanzivno držanje druge osobe, pogoditi živac i uhvatiti pravi trenutak. Kompliment je zapravo najljepši kad dođe iznenada! 

Naravno da „Wow, tvoje dupe danas u trapericama izgleda stvarno sjajno!“ može biti kompliment, ali oprez: neki komplimenti zvuče plitko kad se pogrešno izreknu te promaše pravi smisao. Donosimo najljepše komplimente koje netko može izreći jednoj ženi! 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

1. Dobro mirišeš! 

Woah, naježile smo se! Zamisli kako ležite jedno pored drugoga, a on odjednom kaže kako voli tvoj miris. Ima li išta ljepše…?

via GIPHY

2. Način na koji se smiješ/zabacuješ kosu/hvataš se za nos kad razmišljaš – je tako sladak! 

To pokazuje da svakoj tvojoj gesti pridaje puno pažnje i da tvoje navike smatra simpatičnima. Uistinu šarmantno…

via GIPHY

3. S tobom se može o svemu pričati. 

To je jednostavno jedan lijep, vrlo iskren kompliment. I tu nema neke „mračne sumnje“. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

4. Dobrog si okusa. 

To sve rado čujemo u nekim vrlo intimnim situacijama 😉

Možda vas zanima Što je za muškarca žena iz snova? Rubrika Love&Sex Love&Sex

5. Svi muškarci u prostoriji te promatraju.

Je li to ptica, je li to avion? Ne, to je moj ego! Svatko se voli osjećati željeno i atraktivno. Stoga, kad ti frajer u redu ispred kase, dok nervozno cupkaš u mjestu, šapne na uho: „Svi te promatraju!“, to je pravi kompliment. Još ako ti da pusu uz to – uhhh… 

via GIPHY

6. Rado sam kod tebe…

Hmmm, ako to dođe još u kombinaciji s „Kod tebe mogu biti onakav kakav sam inače!“ – to je nešto najbolje! 

Možda vas zanima 9 uvredljivih komplimenata koje žene daju ženama Rubrika Life&style Life&style

7. Opa, pa ti kuhaš bolje od moje mame! 

Zajednički obroci jačaju društvene veze te pružaju sasvim osobnu atmosferu. Naravno, to ne znači da svaki dan moraš biti za štednjakom i smišljati originalna jela – ali kompliment „kako dobro kuhaš“ uvijek je dobrodošao i vrlo je intiman – i veseli kuharicu (ali jednako vrijedi i za kuhara!). 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

8. Najviše mi se sviđaš bez šminke. 

Prirodnost je uvijek dobrodošla. Međutim, djevojke koje se rado šminkaju mogu nakon tog komplimenta osjetljivo reagirati. Jedan savjet damama: prihvati jednostavno taj kompliment i nemoj pitati što je time mislio i nisi li mu možda našminkana ružna. Nije ništa loše mislio - sto posto! 

via GIPHY

9. Volim tvoje prijatelje/obitelj. 

To nije samo lijepi kompliment, nego je i znak da se netko zanima za tebe i tvoje društveno okruženje. 

10. Drugačija si od drugih. 

Istrenirani smo da se stalno optimiziramo. Savršen posao, savršen izgled itd. - lijepo zvuči kad nam netko kaže da smo drugačiji od klišeja, da mu se sviđamo onakve kakve jesmo – sa svim našim prednostima, ali i manama. 

via GIPHY

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0