Life&style

10 filmova koje ne bi trebala gledati s partnerom

"Idemo pogledati neki film" zvuči kao sasvim obična večernja zabava u paru. No, ugodna večer mogla bi se pretvoriti u neugodnu, možda i svađu ako film pokrene neke nezgodne teme i neriješene stvari u vašoj vezi

Koliko god zvučalo bezazleno, gledanje filma u udobnosti doma može poći krivo. Odabrati romantičnu komediju je klišej, a možda i ziheraška opcija nego neki od ovih filmova. Da ne bi bilo zabune, većinom su to sjajni filmovi, no mogli bi izazvati jako zbunjujuće osjećaje, pogotovo u novopečenom paru. Nikad ne bi trebala s partnerom gledati: 

1. Čarobni Mike (2012.)

Postoji li žena koja je zaspala na ovaj film? Teško. Jer nisu Channing Tatum i Matthew McConaughey jedini zgodni striperi u tom filmu. Film poručuje da i okorjeli striperi imaju snove, tako da se možemo senzibilizirati s likom seksi i neshvaćenog Mikea. Za razliku od našeg partnera, kojem će od ovog filma više biti malo muka. Npre pitat će se je li dovoljno seksi. Dvoumit je li vrijeme da počne vježbati. Nemoj ga baš ubiti u pojam...

2. Američka pita (1999.)

Hrpa zbunjenih klinaca, jeftina cuga, američki tinejdžerski humor... Toliko je toga krivog u ovom filmu koji je odredio karijeru nesretne Tare Reid. Priznajemo, ovo je bila sjajna komedija svog vremena i uspjela je dočarati probleme tinejdžera svijeta kojima je jedina životna misao izgubiti nevinost. No, nekako smo prerasli te infantilne fore na temu seksa. Malo je zabrinjavajuće ako je to danas izbor jednog od vas dvoje. Njegov? U čudu ćeš gledati na koje se fore smije i pitati se kako do sad nisi primjetila kako je infantilan. A možda i usputno pitanje "A kako si ti izgubila/izgubio nevinost" pretvori u svađu i durenje. Isto tako, vjerojatno ćete u skorijoj budućnosti prestati jesti pitu.

3. Titanic (1997.)

Ovo je jedan od najboljih filmova u povijesti, no za gledati sa svojom snažnijom polovicom? Velika je vjerojatnost da će te u čudu gledati kako ridaš (ili te još i zadirkivati). I koliko god bili sretni što ste u toplom dnevnom boravku, a ne u ledenim vodama Atlantika, nakon tako grandiozne i fatalne ljubavne priče Lea i Kate, sve druge se čine nekako bezvezne i blijede. Pa i ova vaša. A možeš se oprostiti i od onog planiranog krstarenja.

4. Snimka seksa (2014.)

Opisuju je kao jednu od najlošijih komedija ovog desetljeća. Koliko god voljeli Marshalla iz "Kako sam upoznao vašu majku" i najdražeg Charliejevog anđela Cameron Diaz, ovaj film je pravi otpad. Općenito nije pametno snimiti vlastiti kućni uradak, a kada si još roditelj dvoje malodobne djece, taj potez je crveni alarm. Možda je prošlo Severini, no običnim smrtnicima ne baš... Neće ni tebi. Ako si ikada (zašto, ženo, zašto?) spomenula da je tvoj bivši jednom snimio kako vi... ovo će opet tu temu dovesti na dnevni red. A to nitko ne želi.

5. Kobna privlačnost (1987.)

Jedan od filmskih klasika koje doista ne bi trebala gledati s osobom s kojom si u vezi. Glavni protagonist filma (kojeg glumi Michael Douglas) je na prvi pogled muškarac za poželjeti: brižan otac, dobar suprug, najbolji kolega na poslu. No, kada njegova obitelj otputuje na vikend izvan grada, on u kuću dovodi ženu. Sada više nije baš tako idealan tip, zar ne? Nakon ugodnog valjanja među plahtama, ispostavi se da ona baš nije sasvim svoja te ga kad se obitelj vrati kući počinje proganjati, ucijenjivati, na kraju ga gotovo i ubije. Poanta je tu, "eto dragi što će ti se dogoditi ako me probaš prevariti", ali mislimo da on neće cijeniti ovakvu poduku...

6. Dobra djevojka (2002.)

Lik koji tumači Jennifer Aniston je tipična kućanica - razočarana u svoj malograđanski život, srednji sloj i dosadnog muža. Kako bi izašla iz kolotečine života, započinje vezu s mladim kolegom (Jake Gyllenhaal) koja ju u potpunosti transformira. Zgodan način za ubiti dosadu, prebroditi krizu srednjih godina... Ove misli vrzmat će se po glavi oboma.

7. Oči širom zatvorene (1999.)

Ako te podsjetimo da su Nicole Kidman i Tom Cruise nakon ovog filma prekinuli i razveli se u stvarnom životu, sve će ti biti jasno! Naime, u ludom filmu genijalnog Stanleya Kubricka par odluči istražiti svoju seksualnost na novoj razini - osim što će spavati s drugim ljudima, posjećivat će orgije te istražiti sve ono o čemu su samo sanjali. Nakon filma "Oči širom zatvorene" jednostavno ćeš drugačije gledati na svoj trenutni ljubavni odnos. A ako izgovori li netko naglas da biste ovakvu shemu i vi mogli iskušati, onaj drugi vjerojatno neće pljeskati. Ili?

8. Loveći Amy (1997.)

Zaljubiti se u biseksualnu osobu je samo po sebi možda zeznuto, a kada si još opsjednut njezinom prošlošću... Dodatan teret. Zna to lik Bena Afflecka koji upoznaje Amy, zaljubljuje se u Amy, saznaje da je Amy novopečena biseksualka koja je do nedavno bila sklonija curama. Nakon gledanja ovog filma parovi bi mogli početi preispitivati seksualnu prošlost, propitivati povjerenje, preispitivati svoju seksualnu orijentaciju. Posebno ako postiji neka škakljiva pričica iz prošlosti.

9. Pušteni s lanca (2011.)

Omiljeni nam komičari Jason Sudeikis i Owen Wilson u ovom filmu iz 2011. nisu razočarali svojom glumom, ali su otvorili Pandorinu kutiju. U dogovoru sa suprugama Rick (Wilson) i Fred (Sudeikis) odluče začiniti brak. Jednostavno rečeno - dogovore se da počnu spavati s drugim ljudima. I to nas dovodi do problema - jesmo li sretni u svojoj vezi, želimo li i dalje jednog partnera, jesmo li spremni spavati samo s jednom osobom do kraja života... Jednostavno, preskoči ovu komediju.

10. Veza bez obveza (2011.)

Iako je ova romantična komedija s Milom Kunis i Justinom Timberlakeom nada za sve koji se ne mogu odlučiti žele li vezu ili samo seks s prijateljem, parovi ne bi trebali gledati ovaj tipični američki ljubavni film. Zašto? Velika je vjerojatnost da i ti i on imate prijatelje suprotnog spola s kojima se znate više od desetljeća, pa bi gledanje "Veze bez obveza" izazvalo samo dodatne sumnje. I sama možeš pomisliti da nešto osjećaš prema frendu s prve godine fakulteta samo zbog ove lude pretpostavke da muškarci i žene ne mogu biti prijatelji.

Photo: miss7

Komentari 0