Lice s naslovnice: "Znam sve tajne online shoppinga"

Magistrica ekonomije Ivana Tomas kupuje isključivo planski, a osim mode, velika ljubav su joj i putovanja

Reci nam ukratko koji stil preferiraš, boje, komade?

Volim miksati stilove, a dosta ovisi i o prilikama za koje se odijevam i raspoloženju. Budući da sam dugi niz godina radila u banci, a tamo se njeguje strogi poslovni stil odijevanja (i još ako ste na rukovodećoj poziciji, tad je to posebno istaknuto), dala sam si oduška otkad više nisam u bankarskim vodama. Preko dana najviše volim biti u trapericama i T-shirtu.

Što misliš o street styleu? Je li uspio visoku modu učiniti dostupniju/poznatiju širokim masama?

O street styleu mislim samo dobro jer je visoku modu približio širokim masama, puno utjecaja imaju i društvene mreže koje su puno pažnje dale blogerima i bilo kome da se izrazi.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Koliko ti treba da osmisliš kombinaciju? Dogodi li ti se ikad da pomisliš “ja nemam što obući”?

Mislim da svaka žena, bez obzira na godine i stil odijevanja, pomisli svako malo da nema što obući, to je već postala legendarna uzrečica ili možda dobar izgovor za shopping.

Koje dizajnere/brendove voliš? Tko su ti stilske inspiracije?

Jako mi se sviđaju francuski brendovi Isabel Marant i Saint Laurent, premda nisam sigurna što će biti sa Saint Laurentom otkad ih je napustio Hedi Slimane. U zadnje vrijeme mi se sviđa i Fendi i Miu Miu, nekako su primjereni mojim godinama. Sviđa mi se stil Jadranke Sloković te Emmanuelle Alt i Carine Roitfeld.

Kupuješ li planski ili impulzivno?

Planski definitivno. Svake godine napravim listu stvari koje trebam i pratim stanje na Net-a-porteru i My Theresi te kupim kad mislim da je optimalan trenutak za to. Toliko sam se ispraksirala da vješto koristim “private sale”. Oduška si dam kad uđem u H&M i Mango, to su jedina dva brenda iz high street ponude u kojim kupujem.

Cipele ili torbe? Zašto?

Dugo su bile i cipele i torbe, ali sad prioritet dajem dobrim trendi cipelama. Kod torbi sam ostala vjerna klasicima.

Što nosiš na fotki za Budi.IN?

Bundu Adamo Fur, bluzu domaćeg breda Šopar, kožnate hlače Givenchy od prije nekoliko sezona, čizmice Chloe, torbicu Saint Laurent, crvene kožnate rukavice H&M i naušnice Lanvin.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Što trenutačno radiš? Koji su ti hobiji, kako provodiš slobodno vrijeme, što te veseli itd.


Trenutačno živim u Turskoj, uz brigu o djeci i kući vodim obiteljsku tvrtku, učim turski jer imam i tu neke poslovne planove. Volim trčati, pilates, zanima me sve što je vezano uz zdrav način života, istražujem tursku kulturu, povijest, običaje.

Najdraži predmet u ormaru mi je (i zašto)...

Military kaput Saint Laurent zato što je jako zahvalan za kombiniranje.

Omiljeno jelo/piće...

Sve makrobiotičko i japansko/Gyokuro zeleni čaj.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0