Lice s naslovnice: Stilove miješam po raspoloženju

Street style mi je vječna inspiracija, a najljepše mi je kad se ujutro probudim i spontano osmislim styling, kaže Maja Virgej Novak

Pročitajte intervju s našom zvijezdom s naslovnice koja nas je svojim coverom i odjevnom kombinacijom totalno odvela u stilsku jesen...

Reci nam ukratko koji stil preferiraš, boje, komade?

Volim se igrati s modom, eksperimentirati, a najbitnija mi je udobnost. Najčešće miješam stilove po raspoloženju - retro, boho, elegancija, sportski... Volim romantiku, lepršavost i crvenu u proljeće, ljeti volim volane i haljine, rese, bijelu i plavu, u jesen tople i zemljane tonove te slojevitost, a zimi debele pletene “oversized” veste i voluminozne kapute.

Što misliš o street styleu? Je li uspio visoku modu učiniti dostupniju/poznatiju širokim masama?

Street style iz svjetskih modnih metropola obožavam, vječna je inspiracija. Sigurno ju je učinio poznatijom, dostupnijom možda onima koji si je mogu priuštiti, a za one manje kupovne moći tu je zasad H&M sa suradnjama sa svjetskim dizajnerima te poznati high street brendovi koji nude modu inspiriranu najnovijim kolekcijama s piste.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Koliko ti treba da osmisliš kombinaciju? Dogodi li ti se ikad da pomisliš “ja nemam što obući”?

Ovisi o tome kakav mi je dan. Ponekad imam kombinacije u glavi danima prije i sve štima... No ponekad mi baš taj dan ujutro bude to sve drukčije i onda panično kopam po ormarima, naravno, s “ja nemam što obući” rečenicom.

Koje dizajnere/brendove voliš? Tko su ti stilske inspiracije?

Prada, Miu Miu, Stella McCartney... Stilske inspiracije mi naiđu kod listanja časopisa i pregledavanja fotki s najnovijih fashion weekova.

Kupuješ li planski ili impulzivno?

Nisam velika šopingholičarka, posebice ne u smislu da planiram šoping, češće kupujem kad mi nešto zapne za oko.

Cipele ili torbe? Zašto?

Uf... i jedno i drugo, tu stvarno ne bih mogla odlučiti što mi je draže. Jednako obožavam. Mislim da dobre cipele i dobra torba mogu upotpuniti i najdosadniju kombinaciju, tu podrazumijevam i tenisice i ruksake. Što nosiš na fotki za Budi.IN? Košulja Pull&Bear, suknja Tom Tailor, jakna Jet Lag (by Jasmina Arnautović i Maja Virgej Novak), čizmice Bershka, šešir eBay, torbica Asos.

Što trenutačno radiš? Koji su ti hobiji, kako provodiš slobodno vrijeme, što te veseli itd.

Trenutačno sam freelance dizajner. Vanjski sam suradnik/dizajner Humana Nove (zadruga koja zapošljava osobe s invaliditetom i posebnim potrebama, a proizvodi razne predmete od recikliranog tekstila, kao i redizajnirane odjevne predmete iz second hand odjeće); dizajniram i izrađujem odjeću po narudžbi svojih klijenata. Hobiji su mi crtanje, slikanje, fotkanje, čitanje, kuhanje, izrada raw kolača i torti... Obožavam putovanja i sport. Joga i tenis su mi trenutačno najdraži, a volim i skijanje, rolanje, prirodu, planinu, šetnje i bicikl. Nedavno sam letjela paraglajderom i to mi se jako svidjelo :) Slobodno vrijeme najčešće provodim s mužem i u društvu dragih prijatelja.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Najdraži predmet u ormaru mi je (i zašto)... Jako mi je teško izdvojiti najdraži, to se kod mene mijenja, pa ću izdvojiti onaj koji me najčešće spasi u situaciji “ja nemam što obući”, a to bi bila mala crna haljina. Imam ih puno... i sve su mi drage.

Omiljeno jelo/piće... Wok s kozicama, povrćem i staklenim (rižinim) rezancima, sve vrste salata/ sve vrste smoothieja, crno vino.

Omiljeni smajlić... Ima ih više, ove najčešće koristim...

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0