Probudite proljeće na tanjuru na radionicama otvorenim za javnost, učite od profesionalaca i degustirajte proljetne delicije.
Ususret proljeću i Uskrsu, Gastro.hr i zagrebački Centar Kaptol pozivaju sve građane na Gastro.hr radionice kuhanja koje će se održati u Centru Kaptol 29. i 30. ožujka pod kuharskim palicama chefova Branka Ognjenovića, Tomislava Nikšića, Igora Čurčića i Đurđice Protić.
Na ovim zabavnim i edukativnim radionicama pod nazivom Ususret proljeću, inspirirajte se za pripremu uskršnje trpeze te naučite spravljati više od 12 različitih jela koristeći zdrave i svježe sezonske namirnice koje će vam naši profesionalni kuhari prezentirati u njihovim neodoljivim proljetnim interpretacijama. Radionice su otvorene za javnost i nisu potrebne pojedinačne prijave.
U petak 29. ožujka akademik kulinarstva te jedan od Gastro chefova Branko Ognjenović održati će dvije radionice, u terminima od 17 do 18:30 sati te od 19 do 20:30 sati. Kao osnivač tvrtke Majstor kuhar koja se bavi konzaltingom i edukacijom u ugostiteljstvu, Branko je u gastronomskim krugovima poznat ne samo kao strastven kuhar već i kao popularan edukator, koji svoju ljubav prema kuhanju i hrani nesebično dijeli.
Sve posjetitelje Brankovih radionica u petak ne samo da očekuju recepti za jela kao što su ragu od sipica s bobom i čilijem, namaz od jaja i medinog luka, poširana jaja na više različitih načina i tortice od lisnatog tijesta, već će upoznati i trikove koji stoje na putu do savršene pripreme ovih ukusnih proljetno-uskrsnih jela.
U subotu 30. ožujka na Gastro radionici koja će se održati od 10 do 11:30 sati, chef restorana OXBO Urban Bar & Grill zagrebačkog hotela Double Tree by Hilton Tomislav Nikšić naučit će vas kako pripremiti juhu od graška s listićima prženih badema, salatu od heljdinih rezanaca i sezonskog povrća iz woka te tart od rabarbare i jagoda. Tomislav je poznat kao veliki pobornik uporabe sezonskih i svježih namirnica tako da je ovo idealna prilika da iz prve ruke saznate kako namirnicama koje nam donosi proljeće udahnuti pravu gastro strast.
Đurđica Protić i chef Igor Čurčić iz Zvona Catering isti će dan od 12 do 13:30 sati prezentirati niz gastronomskih delicija kao što su janjetina s marokanskim začinima, hummusom i chutneyjem, servirano u pita lepinjicama, cupcakes s bananom, mrkvom, kokosom, blagom sirnom kremom i mini čokoladnim pisanicama, pečene sendviče koje mogu biti sastavni dio vašeg uskrsnog doručka te janjeće polpetice s hummusom i pita lepinjicama.
Pored recepata koji vas čekaju na Gastro radionicama i savjeta profesionalnih kuhara koji će vam pomoći u kreaciji predstavljenih proljetnih uskrsnih delicija, na svakoj od radionica održati će se i tombola u kojoj možete osvojiti i bogate poklon pakete u kojima se nalaze neke od najpopularnijih kuharica u izdanju Mozaik knjige (Proljetna kuharica, Naši najbolji kolači, Najbolja talijanska tjestenina, Slastice iz bakine kuhinje i Talijanska kuharica).
Više o radionicama saznajte na Gastro.hr
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.