Kubanski olimpijci nastupat će u Louboutinkama?!

Iako neće trčati u prepoznatljivim crvenim đonovima, sportaši će i izgledati kao da su sišli s modne piste...

Prvo je bila Chanelova revija u Havani, a sada je Chistian Louboutin dizajnirao outfite kubanskih olimpijaca za ceremoniju zatvaranja igara. U suradnji s  brendom Sporty Henri, francuski dizajner poznat po svom crvenom đonu kreirao je sve outfite s vrhunskim sportašima na umu. 

 | Autor: Christian Loubotin Christian Loubotin

"Na Olimpijeskim igrama sportaši ubace u višu brzinu i pretvore se u superheroje koji prkose gravitaciji, vremenu i zakonima fizike. Dizajnirali smo slavljeničke outfite za trenutak kada se ponovno pretvore u ljude," napisao je Louboutin na svojoj web stranici.

Glavna inspiracija za outfite sportaša bio mu je njihov rodni otok te oni sami. A izgleda da u posljednje vrijeme modni svijet sve češće nadahniće traži u kulturi karipskog otočja. 

 | Autor: Christian Loubotin Christian Loubotin

Olimpijski outfiti uklučiju jakne s kubanskom zastavom na prednjem džepiću, niske potpetice za žene i tenisice za muškarce. 

"Odjeća je trebala pristajati spektakularnim tijelima sportaša - oni definitivno nemaju tipične mjere, kako u duljini udova, tako ni u proporcijama. Naša misija bila je skrojiti odjeću u kojoj će izgledati kao s piste," rekao je dizajner.

 | Autor: Christian Loubotin Christian Loubotin

Photo: Christian Loubotin

Komentari 0