03. studenoga 2014.

Kruno Jednrijev predstavlja kampanju

Kristijan Antolović.
1/7

Dizajner Kruno Jendrijev, predstavlja kampanju za jesen/zimu 2014./2015., koja je snimljena u stakleniku u Kalinovcu, u Podravini. Upravo je sama kolekcija inspirirana zapuštenim staklenikom. Upravo mapom za ovu kolekciju Kruno je ušao u finale Balkan Art Fashion Eventa koji se održava u Beogradu.

Dotični prizor savršeno utjelovljuje stalnu borbu prirode i civilizacije, što ima ujedno i preneseno značenje. Prizor impozantne staklene konstrukcije prepune arhitektonskih detalja "načete" bujajućim grmljem, korovom i propalim plodovima može se shvatiti i kao metafora stalne borbe između društveno kontroliranog, civiliziranog ponašanja i nagonskih sila koje ga, izbijajući na površunu, razaraju – ako ih se (za)pusti.

 | Autor: Kristijan Antolović Kristijan Antolović Igrajući se motivima racionalne konstrukcije i prirodnog kaosa, kolekcija nastoji izraziti dinamiku modernog čovjeka i njegovo nastojanje da, s različitim dozama uspjeha, ostane vjeran i svojim nagonima i zahtjevima koje pred njega stavlja društvo.

 | Autor: Kristijan Antolović Kristijan Antolović Kolekcija je zasnovana na kontrastu materijala, boja i asocijacija. Upotrijebljene su lake i teže tkanine: od lakših koriste se svila i organdi, dok se od težih koriste vuna, pletiva i denim. Kolekcijom se istražuju tri elementa zadane priče: sama konstrukcija staklenika, njegova unutrašnjost (uvenule biljke i plodovi), a treće je samo tlo (zemlja, metal). S obzirom na ovu podjelu provlače se i tri osnovne palete boja: svjetlosive nijanse dominiraju prvom, drugom dominira bež, a u trećoj tamnosive i crne.

 | Autor: Kristijan Antolović Kristijan Antolović Pojedini elementi konstrukcije odjeće reflektiraju građu samog staklenika: primjerice, masivni i veliki džepovi te razigrani nabori imitiraju staklene blokove, a tekstura pletenine obogaćena dodatnim vezom evocira uvenule biljke.

 | Autor: Kristijan Antolović Kristijan Antolović U kolekciji se reciklira već korištena, popucala koža, koja je prijašnjim nošenjem već zadobila određeni karakter, čime se podsjećaju na važnost odgovornog ponašanja i ponovno korištenje već postojećih materijala. Modni dodaci i sitni elementi na odjevnim predmetima u kolekciju će uvesti sekundarnu paletu boja: zelenu i ljubičastu, čime se daje do znanja da je čitava priča, u svojoj pozitivnoj i negativnoj inačici, uvijek motivirana ljudskom potrebom za borbom, napretkom, rastom i životom.

U galeriji detaljnije pogledajte novu kampanju...

Komentari 0