1/8

Kliškinić i Šabarić pobjednici Portanova Fashion Incubatora!

Osijek je u subotu 15. studenog bio u znaku Portanova Fashion Incubatora, a prvo mjesto od pet finalista pripalo je dizajnerskom dvojcu - Tomislavu Kliškiniću i Marku Šabariću. Odlukom žirija su osvojili nagradu u iznosu od 10 000 kuna i gostovanje na idućem Schwarzkopf Cro A Porteru.

Pred žirijem je bio težak odabir, ali na kraju je pobjedu odnio mladi dvojac koji je predstavio žensku kolekciju za jesen/zimu naziva Exordium. 

 | Autor:

Topli materijali u tamnim bojama prikazali su Tomislavovu i Markovu viziju ženstvenosti kroz stroge linije. Kaputi, hlače, haljine i suknje upotpunjeni su uz izvrsne torbe i jednostavne, ali efektne komade nakita. Uzbuđeni zbog pobjede, dečki su nam izjavili kako će se posvetiti usavršavanju svog rada i prezentiranja na Schwarzkopf Cro A Porteru.

 | Autor:

''Jako smo zadovoljni i vjerojatno još nismo ni svjesni ove situacije, trebaju se slegnuti dojmovi, ali svakako znamo da se sav trud isplatio. Sada, kada se osvrnemo na samo polufinale, nismo uopće bili toliko zadovoljni, ali su nam smjernice od strane žirija ukazale na što trebamo obratiti pozornost i to nam je bilo od velike pomoći. Imali smo odmah puno veću želju i volju potruditi se i dati sve od sebe. Dobivenu nagradu ćemo uložiti u daljnji rad i prezentiranje nove kolekcije, snimanje kampanje jer smo prikazali određeni pret a porter s određenim pomakom. Kolekcija je vrlo nosiva i nismo se trudili biti nešto što nismo, već smo ostali dosljedni sami sebi i očigledno se to isplatilo'', izjavili su Tomislav i Marko.

 | Autor:

Drugo mjesto pripalo je dizajnerici Jeleni Holec koja je osvojila žiri i publiku svojim ženstvenim kreacijama neobičnih konstrukcija, a posebice je zanimljiv bio njezin vlastiti print koji je dominirao kolekcijom. Nit vodilja u motivima bila je ljudska anatomija, a dizajnirani odjevni predmeti predstavljaju jednu novu viziju organske, hibridizirane siluete ljudskog tijela i ideju izgleda tijela žene u budućnosti. Materijali korišteni u kolekciji se kreću od krućeg tafta do rastezljivijeg neoprena i mekog muslina, a Jelena će svoju kolekciju imati prilike predstaviti na idućem Schwarzkopf Cro A Porteru.

 | Autor:

''Sve je prošlo i bolje od onoga što smo očekivali, a za mene je to svakako jedno veliko i odlično iskustvo i veselim se prikazati svoju kolekciju za šest mjeseci. Za sada znam da ću se i dalje zasigurno baviti printevima, ali vrlo moguće da će biti u nekoj drugoj formi i nečemu sličnom dosadašnjim radovima'', kazala je Jelena.

 | Autor:

A svoju priliku za sudjelovanje na idućem Schwarzkopf Cro A Porteru osvojio je i Anthony Avangard koji je jedini predstavio mušku kolekciju. Inspiriran biciklizmom, kombinirao je različite materijale, poput pamuka, eko kože, neopren i transparentni najlon, a na pisti smo imali prilike vidjeti i odlične torbe.

 | Autor:

''Jako sam sretan što ću se imati prilike iduće sezone predstaviti na Schwarzkopf Cro A Porteru jer smatram da je to eminentni modni događaj u Hrvatskoj. Ostati ću dosljedan svom stilu, inspiracije mi svakako ne fali i vjerujem da će biti nešto zanimljivo i u jednu ruku spektakularno'', zaključio je nasmijani Anthony.

Photo: None

Komentari 0