Kate Middleton na naslovnici stoljetnog izdanja britanskog Voguea

Ovo je prvi put da je vojvotkinja od Cambridgea pristala na snimanje za neki časopis, a fotografije će biti izložene i na Vogue 100 izložbi

Kate Middleton nova je zvijezda naslovnice britanskog Vogue, povodom 100. rođendana modnog časopisa. Ovo je prvi put da je pristala na snimanje za neki časopis, photo shoot vojvotkinje od Cambridgea zauzet će 10 stranica unutar Voguea. 

 | Autor: Josh Olin/Vogue Josh Olin/Vogue

"Velika nam je čast i jako smo uzbuđeni što je vojvotkinja od Cambridgea novo lice s naslovnice britanskog Voguea i dio našeg stoljetnog izdanja," izjavila je glavna urednica Voguea, Aleksandra Shulman. "Za mene je ova suradnja bila jedno divno iskustvo i jako sam ponosna na to što smo ostvarili. Ovo posebno izdanje našeg časopisa vrlo mi je blizu srcu, jer bi trebalo odražavati 100 godina britanskog Voguea i jako sam zahvalna što smo imali mogućnost nastaviti našu tradiciju izvanrednih kraljevskih portreta s ovim fotografijama." Kate je također pristala i da dvije fotografija sa snimanja budu dio Vogue 100 izložbe u Nacionalnoj galeriji portreta, zajedno s 280 drugih povijesnih fotografija modnog časopisa.

 | Autor: Josh Olin/Vogue Josh Olin/Vogue

"Josh Olins (fotograf) prikazao je Kate baš onakvu kakva ona i jest - puna života, s odličnim smislom za humor, inteligentna i pažljiva te jako lijepa," izjavio je Nicholas Cullinan, direktor Nacionalne galerije portreta. "Ne samo da fotografije odražavaju njenu ljubav prema selu, fotografiranju i posvećenost galeriji, čija je i zaštitnica, već obuhvaćaju i sve ono što je Vogue uvije radio izvrsno - spajao najbolje fotografe s odličnim osobnostima kako bi u najboljem svjetlu prikazali promjene u kulturi i društvu. Odlično smo sa zabavili birajući fotografije, a nadam se da se to i vidi."

 | Autor: Josh Olin/Vogue Josh Olin/Vogue

Fotografije Kate u ležernom izdanju reflektiraju njenu ljubav prema seoskoj strani, točnije Norfolku, gdje je provela većinu života sa svojom obitelji. Zajedno s glavnom urednicom, Kate je i sama birala odjeću za snimanje - od Burberryja do Petit Bateau. Fotografije su snimane u siječnju ove godine, a to su možda najosobniji i najprirodniji kraljevski portreti koji su se ikada našli u Vogueu. Britanski Vogue ima dugu povijest s kraljevskom obitelji, do sada su fotografirali princezu Dianu, princezu Margaret, kraljicu Elizabetu II...

Photo: Josh Olin/Vogue

Komentari 0