Gino d'Acampo, autor kuharice Najbolja talijanska tjestenina, savjetuje kako skuhati savršenu tjesteninu.
Autor kulinarskih uspješnica Gino d'Acampo u knjizi Najbolja hrvatska tjestenina u izdanju Mozaik knjige donosi 100 ukusnih recepata za jela od tjestenine za svaku prigodu.
Gino je napokon napisao kuharicu posvećenu isključivo tjestenini, njegovoj najdražoj talijanskoj namirnici, za koju kaže da je definitivno nešto najbolje od sve brze hrane koja postoji. A kako skuhati savršenu tjesteninu jedno je od najčešćih pitanja koje mu postavljaju.
Pored 10 najbitnijih savjeta koje vam u nastavku donosimo, Gino uvijek savjetuje da se tjestenina kuha u velikom loncu (za kuhanje 1 kg tjestenine preporučuje lonac promjera 24 cm, visok 20 cm) i nikako ne preporuča kuhanje više od 1 kg tjestenine odjedanput. Također, treba pripaziti na količinu soli - ukoliko ćete umakom ili dodacima (kapari, inćuni isl.) dodatno zaslaniti tjesteninu, za vrijeme kuhanja stavite manje soli.
Više o kuhanji tjestenine saznajte na Gastro.hr
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.