Kad je najbolja prijateljica tvog dečka vještica iz pakla

Sunce sja! Šećete gradom, držeći se za ruke. Zaljubljeni gledate jedno drugo. Sve je prekrasno. Odjednom dolazi ona, njegova najbolja prijateljica. Ulijeće između vas, njih dvoje ubrzavaju korak u žaru prepričavanja nekog nadasve krucijalnog događaja koji s tobom nema nikakve veze, a ti ostaješ iza njih. Filmsku koncepciju ljubavnog  para u samo je tri sekunde uništila ta žena koju on naziva najboljom prijateljicom. Trudiš se biti fer prema njoj, ali nikako da ti prestane biti čudno što ga zove tri puta dnevno, što izričito traži da te ne dovede na druženja kod nje i što ima potpuno plitak, odglumljen odnos s tobom. 

Kad mu prigovoriš kako ti njeni dvosmisleni komentari i sitna podbadanja smetaju,  on će ti reći da si zabrijala.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Bespomoćna si. Ta vještica je uvijek dva koraka ispred tebe. Sve što ona kaže i učini, on odobrava, jer nakon majke ona mu je druga najbliža žena u svemiru. Ni s jednom ni s drugom nema seksualne odnose, bogu hvala, to ti je jasno kao dan, ali od njegovog glasa, pogotovo kada priča s njom, najboljom frendicom, ti  se naprosto povraća. Negdje u savršenom paralelnom svemiru njegova best frendica može biti tvoj najveći saveznik, ali u stvarnom svijetu ona je vrlo često tvoj najveći neprijatelj. On će uvijek cijeniti prosudbu svoje najbolje frendice, a sve što kaže o tebi uzimat će kao istinu bez rezerve. Oni su vjerojatno prošli puno toga zajedno, od djetinjstva, preko  puberteta, do zrelosti, i dijelili su puno toga usput: probleme u vezama, obiteljske probleme, interese, izlaske, druge prijatelje.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Ako se nju pita, bliska povezanost s njim daje joj određena prava - od kojih je jedno da mu kaže što misli o njegovoj djevojci! Ona će te analizirati, reći mu sve tvoje moguće loše strane i tračeve koje je možda čula o tebi. I naravno pred njim će se, u većini slučajeva,  s tobom slagati kao da ste najbolje prijateljice, zbog čega će on njene napore cijeniti još više. Prema tebi će se odnositi prijateljski zbog njega, ali njezina sposobnost da mu ubaci bubu u uho dok nisi u blizini može značiti probleme za tebe i njega, a on će na početku sigurno radije poslušati nju nego tebe. On o njoj razmišlja kao o svojoj sestri te mu ne pada na pamet da bi mogla učiniti nešto samo zato jer joj se ne sviđaš. Rezultat toga je da je počinješ mrziti, a njemu zamjeraš što ne primjećuje neke stvari. Svađate se radi nje, tu ju počinješ izbjegavati i ne sviđa ti se kada on s njom provodi vrijeme -  a njoj sve to daje veće šanse da ga uvjeri kako ti nisi prava djevojka za njega. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Ona sve to radi jer se osjeća ugroženo kada u plan dođe druga djevojka. Zato nesvjesno pokušava sabotirati djevojku koja joj oduzima najboljeg frenda. Kritiziranjem njenog ponašanja nećeš mnogo postići, a ultimatum kojim ga tjerate da bira između vas dvije neće dobro proći. To je igra u kojoj samo jedna ostaje u ringu, hoće li to biti ona ili ćeš biti ti?

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Sjećam se kad mi je bivši jednom prilikom rekao da ako njegova najbolja prijateljica koja u svojih 35 godina života nije imala niti jednu vezi, ne ostane trudna i ne nađe si frajera, da će joj on rado donirati spermu i odgajati s njom dijete. Kako smo u tom trenutku nas dvoje taman ručali, cjelokupni poluprožvakani zalogaj mi je brzinom munje pod naletom dizanja želuca izletio van iz usta. Od tad, svaki put kad je vidim, želudac mi se, ni kriv ni dužan, sam diže od sebe. Izgleda da imam izrazito nisku toleranciju prema vješticama.

Slike detaljnije pogledaj u galeriji....

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0