Luna Rossa u Preradovićevoj već je neko vrijeme dio gastronomske ponude grada Zagreba, ali oni koji su se ovih dana našli u Preradovićevoj odmah su shvatili da se nešto promijenilo.
Naime, ovom ulicom zadnjih nekoliko dana odzvanja talijanski jezik te se šire čarobni mirisi talijanske kuhinje, a ovaj restoran definitivno ne biste trebali propustiti. Luna Rossa autentična je talijanska trattoria.
Manageri Lune Rosse su Michele Inglese i Fabrizio Affuso uz pomoć Uga Raffa, savjetnika pri talijanskom ministarstvu za Talijane u svijetu, a kuhinju vode Talijani, chefovi Luca Alfieri iz Rima i Vincenzo Chimenti iz Barija.
Luca Alfieri, talijanski Masterchef s adresom u Zagrebu i pravi Romano de Roma daje poseban originalni štih ovom restoranu, a nekada se obrati gostima na talijanskom ili odličnom engleskom jeziku, obzirom da je godinama radio u San Franciscu i preporuči neka od svojih jela.
Osim zvukova i mirisa, i interijer Luna Rosse će vas odmah odvesti u Italiju. Tradicionalni crveni karirani stolnjaci, fotografije Rima, Venecije i Barija, rustikalni detalji, oni koji podsjećaju na sve talijansko - paštu, maslinovo ulje...
Osim što vas poslužuju Talijani na izuzetno simpatičnom hrvatskom s talijanskim prizvukom i naglaskom, u pozadini svira klasična talijanska glazba. No ono što je najvažnije, Luna Rossa poslužuje odličnu kuhinju južne Italije prema izvornoj recepturi. Ovdje ćete primjerice pojesti pravu pravcatu Carbonaru, s paprom, guancialeom, tj. sušenim svinjskim obrazima, ali bez vrhnja, Calamaratu s pestom i sabljarkom, zatim Pastu tricolore s pestom, cherry rajčicama i mahunama te burratom, Matricianu s guancialeom, rajčicom i originalnim Pecorino romano sirom, Cacio e pepe, razne odreske te ribu na žaru. Sva tjestenina je pripremljena al dente i zaista je odlična. Tu su i odlični slatki specijaliteti poput tiramisu espressa, ali i sufflea od pistacija, a iz Lune Rosse najavljuju kako će tjedno uvoditi i nova jela.
U galeriji pogledajte preostale fotografije interijera...
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.