25. ožujka 2013.

Jedinstveno prstenje koje plijeni pozornost

1/15

Brend nakita Ivanaart jewellery spaja tradicionalno i moderno, decentno i upadljivo, elegantno i drsko – njen nakit je zanimljiva mješavina oprečnih stilova koji stvaraju upečatljive komade koji ostavljaju snažan dojam.

 | Autor: Iza Ivanaart Jewellery krije se Ivana Vučinović, Zadranka s trenutačnom novom adresom u Njemačkoj.

„Oduvijek sam nešto pravila i izrađivala, a nakit pravim od kada znam za sebe. Život me svugdje vodio, ali želja za bavljenjem nečim kreativnim je uvijek čekala i bila u meni“, objašnjava dizajnerica.

Tako ju je život odveo i u Milano gdje je završila privatnu „Goldsmith“ školu. Izradom nakita se ozbiljnije počela baviti prije tri godine kad je završavala školovanje. U Milanu je provela šest godina, a njen rad ju je doveo i na televiziju Rai2 na kojoj je predstavljen nakit na njihovim voditeljicama. Prije par mjeseci Ivana se preselila u Goettingen gdje trenutno živi, radi i uči novi jezik. I, naravno, izrađuje svoje upečatljiv nakit koji se prvenstveno sastoji od srebra.

„Svaki komad nakita je unikat i iako se trudim ponoviti izvorni primjerak, novi je opet drugačiji i ljepši. Izrada započinje topljenjem srebra, zatim ravnanjem samog da bi se dobile plohe i površine spremne za daljnju obradu rezanjem, varenjem i poliranjem. Tek na kraju dodajem smolu koju bojam pigmentima. Oduvijek mi se sviđala jednostavnost i posebnost. Nešto lijepo što se izdvaja i samom pojavom priča svoju priču. Upravo zbog toga volim neobične oblike, a dodati im boje mi se činilo sljedećim, jer jako volim boje“, objašnjava Ivana.

 | Autor: U ponudi Ivanaart Jewellery trenutno se nalaze prvenstveno prstenovi te naušnice, a dizajnerica povremeno napravi i pokoju ogrlicu. Cijene variraju, ovisno o modelu, a kreću se od 150 do 700 kn.

 | Autor: „Nakit najviše kupuju djevojke i žene u dobnom razmjeru od 25 do 60 godina. Mislim da su to najviše osobe koje se vole izdvajati i vole biti drugačije te koje na neki način ne vole trendove, ali žele biti moderne i nositi nešto što ih čini jedinstvenima“, naglasila je dizajnerica.

U nastavku Ivana objašnjava kako inspiraciju često pronalazi u detaljima, oblicima, pa čak i mirisima koji bude sjećanja na određene trenutke u životu. Naravno, knjige, priroda, dizajn, obitelj i ljubav također dizajnericu pune inspiracijom. Kako je riječ o unikatnom nakitu u ponudi nikad nije isti komad, a dizajnerica je također otvorena za narudžbe i razne suradnje sa svojim klijentima.

 | Autor: „Neopisiv je osjećaj vidjeti radost u očima osoba kad napraviš nešto što ona žele i što su oni zamislili, a pogotovo kad im kažeš da je njihova ideja izvedena“, ističe Ivana.

Trenutno se Ivanaart Jewellery može kupiti u splitskom koncept storeu „Get Get Get“, preko Etsy shopa ili izravnom narudžbom putem Facebook stranice.

Do sad je Ivana sudjelovala na sajmu Fashion.hr Industrija, a trenutno se priprema za proljetne sajmove u Njemačkoj.

 | Autor: „Za budućnost planiram i dalje učiti, istraživati nova područja, tehnike izrade nakita, razviti se lokalno i upoznati novu sredinu u kojoj živim te predstaviti i ostvariti još više suradnji i izvan granica. I biti sretna i zaljubljena“, za kraj je komentirala Ivana.

U galeriji detaljnije pogledajte jedinstven nakit ove talentirane dizajnerice...

Komentari 0