Ivana Schildenfeld: Uvijek se okrenem za dobro odjevenom ženom na cesti

Stil je Ivani važniji od trenda, no klasične komade voli nadograditi šeširima i tradicijskim nakitom...

Reci nam ukratko koji stil preferiraš, boje, komade?

Volim klasičan stil nadograditi dodacima i detaljima poput šešira i tradicijskog nakita koji obožavam. Stil mi je važniji od trenda, tako da u ormaru uvijek imam klasične komade: crne dolčevite različitih materijala i bijele košulje, najčešće muške. Volim lijepo rublje i svilene ljetne haljinice.

Što misliš o street styleu? Je li uspio visoku modu učiniti dostupniju/poznatiju širokim masama?

Apsolutno, danas se, nasreću, svatko može lijepo i moderno odjenuti za vrlo malo novca. Volim se okrenuti za dobro odjevenom ženom ili muškarcem na ulici. 

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

 

Koliko ti treba da osmisliš kombinaciju? Dogodi li ti se ikad da pomisliš “nemam što obući”?

Odijevam se prema osjećaju i nikad ne planiram što ću odjenuti, ali pazim da bude prilagođeno mjestu i vremenu. Za faks se odijevam jednostavno, a privatno volim nositi haljine i materijale poput svile i čipke te visoke potpetice.

Koje dizajnere/brendove voliš? Tko su ti stilske inspiracije (ako ih imaš)?

Uz street style brendove poput Zare volim vječne komade iz Max Mare i elegantnu casual odjeću Patrizie Pepe. Sviđa mi se profinjenost odvjetnice Jadranke Sloković te posebnost Loredane Bahorić i njezina brenda Charlie.

Kupuješ li planski ili impulzivno?

Kad ne tražim, uvijek nađem i obrnuto. Svu odjeću kupim “u prolazu”, osim komada koje unaprijed zacrtam poput kaputa ili čizama.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Cipele ili torbe? Zašto?

Uvijek cipele. One su nositelj kombinacije i o njima ovisi hoću li se osjećati casual, seksi, sportski, ženstveno....

Što nosiš na fotki za Budi.IN?

Odjeća je iz Zare, šešir sam kupila u salonu šešira Kobali na Cvjetnom, a torbica je Chanel. Nosim konavoske rećine i šibenski botun kao prsten te cipele Schutz. Koji su ti hobiji, kako provodiš slobodno vrijeme... Samohrana sam mama dviju djevojčica pa mi uz faks ne ostaje previše slobodnog vremena. Književnost mi je prva ljubav i prvi studij, obožavam čitati, a zanima me i sve vezano uz komunikacijske znanosti. Volim se baviti istraživanjima struke odnosa s javnošću, a u budućnosti se vidim u prosvjeti.

Najdraži predmet u ormaru mi je (i zašto)... Kaput boje devine dlake iz Max Mare. Imam ga godinama i zimu volim samo zbog njega :)

Omiljeno jelo/piće... Rajčice na sve načine/čaša lijepog crnog vina.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0