198 prikaza 02. ožujka 2012.

Idealna odijela za moderne poslovne žene

Roman Basanić.
1/7

Poznato je da žene veliku pozornost pridaju svom modnom stilu. Za mnoge on nije samo kombinacija odjeće, nego izraz osobnosti. Zbog toga se mnoge poslovne žene na čijem radnom mjestu vlada strogi dress code, osjećaju sputane. Personalizirana i elegantna odijela pravo su rješenje.

 | Autor: Nakon što su muška personalizirana odijela postala pravi hit, Tsunami power suit tim, kojeg čine Dragan Blažić i Anja Stehlik, predstavlja liniju ženskih odijela. Kolekcija prije svega ističe ženstvenost s jedne strane i strogoću s druge kao osobine koje svaka uspješna žena skriva u sebi.

“Ženska odijela samo su nastavak Tsunami modne priče s istim inovativnim konceptom ilustrirane likre kao podstave. Kroz ženska odijela mogu se više kreativno izražavati, bilo da se radi o krojevima, materijalima, uzorcima. Htjela sam ponuditi made in Croatia chic odijela za poslovne i kozmopolitske žene koje danas jure za poslom i bitno im je da se ugodno osjećaju i još k tome imaju nešto svoje personalizirano unutar sakoa”, objasnila je dizajnerica Anja Stehlik.

Unutrašnjost ovih sakoa prevladava živim bojama i ženstvenim printevima, dok je dugmad zamijenjena karbonskim ovalnim pločicama. Kombinacija kašmira i satena u pastelnim paletama boja su to što odijela čine ženstvenim, ali i stvaraju dojam strogoće.

 | Autor: Tri linije za tri različita tipa žena

Prevladavaju strukirana i ženstvena odijela sa različitim kombinacijama materijala na reverima, ukošenim džepovima te obrubima od raznoraznih materijala. Kolekcija  se sastoji od tri linije. Sportsko odijelo sadrži kapuljaču i džepove s trakicama na vezivanje u obliku mašne te hlače koje se iz sportskih pretvaraju u elegantne. Poslovna odijela stroža su s naglašenim reverima u tamnijim nijansama, a chic kozmopolitska odijela sadrže romantične jakne stegnute u struku s laganim volanima za casual izdanje Odijela su odraz decentnosti i elegancije za definiranu, a opet krhku ženu Tsunami brenda.

 | Autor: „Odijela se izrađuju od najfinije 100% vune, mješavine vune i svile, kašmira, svile, pamuka, lana i čipke. Bitno mi je da su materijali prirodni jer se tu odmah vidi finoća pada i naglašenost siluete. Popularne su kombinacije mat materijala sa svilenim i čipkastim detaljima, ovisno o željama klijentica, isto tako i kontrastne boje revera i modela“, naglasila je Anja.

Cijene se kreću ovisno o materijalima odijela od 1880 kn do 2400 kn, a postoji mogućnosti odvojene narudžbe. U tom slučaju cijena sakoa iznosi 1200 kn. Unutrašnjost sako skriva kreativno blago koje omogućuje ženama razigranost i osobnost i u najstrožem poslovnom dress codeu.

„Žene vole življe uzorke i jarke boje te ženstvene printeve. Ilustracija obično ovisi o vrsti i nijansi vanjskog materijala. Ženstveni printevi na cvjetove, srca, portrete žena samo su dio tematike Tsunami ponude. Svaka žena sama predlaže kakav bi print i boju htjela jer je unutrašnjost sakoa odraz njihovih emocija i želja“, objasnila je dizajnerica.

Kako kupiti idealno odijelo?

Kako bi odijelo u potpunosti odgovaralo ono mora biti izrađeno po mjeri. Važno je da prianja na ramenima, prati liniju struka i lagano se širi na bokove. U nastavku dizajnerica objašnjava da visokim ženama stoje duži sakoi bez stražnjeg rasporaka, dok niže žene mogu nositi jedan ili dva rasporaka.

 | Autor: „Uži, otvoreniji reveri izdužuju liniju vrata i figuru. Bitno je da je rever kompaktan i čvrst kako bi se naglasila strogoća sakoa. Sve se više nose odijela, variraju od strogih, uskih ženstvenih, poslovnih preko širih i dužih sakoa koji djeluju kao da smo ih posudile od partnera. Oni su idealan odabir za kratke i uske haljinica. Ove godine prevladavaju pastelne boje, boje kuglica sladoleda sa reverima u kontrastnim bojama, poput roze i crne. Najviše se nose samo sakoi koji su idealni na traperice i košulje kao i na haljine. Granice više ne postoje“, objašnjava za kraj dizajnerica.

Pustite svojoj mašti na volji i izrazite svoju osobnost i na odijelima. Poslovni look već odavno nije samo klasičan i monoton.

U galeriji detaljnije pogledajte pojedine modele odijela...

Komentari 0