09. kolovoza 2016.

"Hrvatske glumice - Sarajevska škola" by Kaftan Studio

Edvin Kalić.
1/9

Modni editorijal "Hrvatske glumice - Sarajevska škola" u dizajnerskoj režiji Kaftan studija je u poznatoj Zagrabačkoj galeriji Kranjčar okupio zanimljivu glumačku ekipu, koju pored glume povezuje i jedan dragi toponim zvani Sarajevo.

Hrvatske glumice Lana Barić, Helena Minić Matanić, Ana Vilenica i Romina Vitasović su svoje studije glume završile upravo u Sarajevu gdje su i napravile prve glumačke korake te ostvarile neke od značajnih uloga na filmu i u kazalištu. Svoje glumačke karijere su nastavile dalje graditi u Hrvatskoj, a na Sarajevo ih uvijek asociraju prekrasna životna iskustva i brojne emocije.

 | Autor: Edvin Kalić Edvin Kalić

Zanimljivo je spomenuti da je upravo Lana Barić (ovogodišnja dobitnica nagrade za najbolju glumicu HNK) bila prva od glumica koja je na otvaranju Sarajevo Film Festivala nosila dizajn Kaftan studija, sada već davne 2004 godine.

 | Autor: Edvin Kalić Edvin Kalić

Zagrebački prijatelji su ugostili Sarajevski Kaftan studio povodom snimanja dizajn editorijala, a s obzirom da se bliži Sarajevo Film Festival, najveća filmska smotra u regiji, editorijal Kaftan studija je i podsjetnik da i Sarajlije također s nestrpljenjem iščekuju goste, filmske profesionalce i ljubitelje filma u svom gradu.

 | Autor: Edvin Kalić Edvin Kalić

Kaftanov dizajn će na red carpetu SFF-a i ove godine nositi neka poznata i draga lica iz regije. Tko će to zablistati na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala, očekuje nas da vidimo od 12.08 do 20.08 kada u Sarajevu počinje najveći regionalni praznik filma.

Komentari 0