Proljeće je doista idealno vrijeme za uživanje u gastro delicijama i wellnessu Opatijske rivijere.
Proljeće je doista idealno vrijeme za uživanje u gastro delicijama i wellnessu. U travnju su gastronomijom Opatijske rivijere zavladale šparoge koje se, za one sportskog duha, mogu i ubrati u šetnji obroncima Učke. Šparoge se tradicionalno spravljaju u fritajama (omlet sa šparogama sa ili bez pršuta, primjerice), s fužima (vrsta istarske tjestenine) ili pak u ribljim i mesnim jelima. U Lovranu, u hotelu Excelsior možete uživati u posebno skrojenom vikend paketu koji uključuje večeru s jelima od šparoga – birati možete između ribljeg menija (hobotnice sa šparogama i tikvicama, krem juhu od šparoga s kozicama, rižoto od sipa i šparoga, morski list na mlinarski sa šparogama i palentom, fritule u umaku od šparoga) ili mesni meni (marinirane šparoge, fritaja s divljim šparogama u "Chateau" od malvazije i istarskog pršuta, tagliata od bifteka na podlozi od šparoga, fritule u umaku od šparoga).
Opatija kao gastro destinacija za sve željne stjecanja novog znanja, uz naravno nezaobilazni odmor, nudi i učenje kulinarskim umijećima. I to ne bilo gdje već u jednom od najboljih restorana Hrvatske – Le Mandraću iz Voloskog vlasnika jednog od najboljih kuhara Deniza Zembe. Razvijte svoj kulinarski talent učeći od najboljih kuhara u restoranu Le Mandrać i savladajte osnove mediteranske kuhinje. Ovaj gourmet paket, pored smještaja u petozvjezdanom hotelu Ambasador, uključuje dva dana radionica na kojima ćete se upoznati sa čarima mediteranske kuhinje, upoznati se s izradom tjestenine, savladati izradu domaće salse s varijacijama, domaćih njoka i upoznati se s ulogom maslinova ulja u mediteranskoj prehrani. Također, u Le Mandraću podučit će vas korištenju začinskoga bilja u prehrani (ružmarinu, kadulji i mažuranu), izradi tijesta za mediteranski kruh s maslinama i rukolom, izradi mediteranskog rižota i pripremi temeljca.
Potom u svibnju na trpeze dolazi lokalna namirnica od koje svima rastu zazubice – njegovo visočanstvo škamp. Posebna delicija od davnina, škamp s Kvarnera smatra se jednim od najukusnijih vrsti škampa od kojih se pripremaju maštovita jela. Za preporučiti je meni sa škampima na novouređenoj terasi najstarijeg hotela Kvarner s nezaboravnim pogledom na more. Poslužit će vam mnoge delicije kao što su tartar od škampi poslužen na toplim brusketama, marinirane škampe na posteljici od rikule, krem juhu od kvarnerskih škampi, tjestenine sa škampima i duet moussa s maslinovim uljem.
Da bi uživanje bilo potpuno, valja odmoriti i tijelo i duh – za takvu vrstu odmora idealni su wellness centri, a dodamo li kombinaciju mediteranskog daška u taj odmor, formula je pripremljena. U masažama s dozom Mediterana možete uživati u hotelu Marina u Mošćeničkoj Dragi, mjestu koje je nadaleko poznato po svojoj više od kilometar dugoj šljunčanoj plaži.
Opatija neće razočarati niti one želje kulturnih zbivanja – u petak 4. svibnja u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner nastupa Zagrebački kvartet u izvedbi nazvanoj Carski susret, svojevrsni podsjetnik na povijesni susret austrougarskoga cara Franje Josipa I. i njemačkoga cara Vilima II. u Opatiji 29. ožujka 1894. Ljubitelje lakših nota razveselit će koncerti u sklopu Porina koji će se održati u Opatiji u vikendu 04.-05.svibnja.
Pogledajte više o ponudama: www.liburnia.hr
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.