Horoskop
Tjedni horoskop

Tjedni horoskop: Retrogradni Merkur mnogim znakovima donosi DOBRE stvari: Vodenjaku, Biku, Ovnu, Jarcu...

  • Početkom tjedna, 5. kolovoza, Merkur će krenuti retrogradno u znak djevice, a pod njegovim ćemo utjecajem biti do 28. kolovoza
  • Za mnoge je retrogradni Merkur prava noćna mora, ali ne brini, otkrit ćemo ti na što zapravo trebaš obratiti pažnju
  • Zapravo, ovotjedni horoskop je optimističan za mnoge znakove, samo će tri imati manjih problema 

Merkurovi principi mogu se osobito dobro razviti u znaku djevice, jer ovaj planet vlada tim znakom. To znači da smo sada skloni duboko analizirati stvari i kritički ih promatrati. To osobito vrijedi za stare obrasce mišljenja i svakodnevne navike.

Tjedni horoskop od 5. do 11. kolovoza 2024. godine

Prije svega, retrogradnost Merkura je faza retrospekcije i introspekcije. Evo što sada treba napraviti…

• Daj si vremena za donošenje odluka i pažljivo dvaput razmisli prije nego kreneš u akciju.
• Razmišljaj o sebi i pokreni (samo)refleksiju.
• Ponovno provjeri sve što misliš da je napravljeno. 

S druge strane, trezvena energija djevice s kojom čeznemo za strukturom i redom također je primjetna ovaj tjedan kada Venera prelazi u ovaj zemljani znak. Sada moramo kritički promatrati svoje međuljudske odnose i paziti na svaki detalj, a ponekad ćemo možda biti previše pedantni. Sada su također bitni procesi prilagodbe i optimizacije u svakodnevnom životu u vezi. Fokus je na činjenici da je sve što sada promijenimo vrijedno i trajno.

S ovom konstelacijom puno ćemo pažnje posvećivati svom tijelu i prehrani. Kontakt s prirodom je sada psihički jako dobar za nas. Uz pomoć Venere lakše ćemo pronaći ravnotežu u svemu. 

Jarac

Ljubav: Venera ti sada nudi podršku pa ćeš kao samac biti dobro sama sa sobom i stoga izgledati vrlo privlačno. Uživat ćeš u flertu i brzo shvatiti da želiš više. Ako si već u vezi, bit ćeš vrlo maštovita te vezi dati puno raznolikosti i svježe impulse. Nove ideje i nježni trenuci osiguravaju dobro raspoloženje u zajedničkom svakodnevnom životu i više zabave u krevetu.

Posao: Neće ti manjkati kreativnosti i entuzijazma. Sada si vrlo jaka kada su u pitanju tvoj posao i financije! Kada ćeš pregovarati govorit ćeš elokventno i napredovati u svojim projektima. Poslovni planet Merkur pomoći će ti da provedeš svoje želje. 

Zdravlje: Idealno je vrijeme da svoje tijelo ojačaš treningom, proteinima i najboljom njegom. Oslanjaj se i na mentalnu snagu. U ovom trenutku optimalno ćeš fokusirati svoju energiju. Venera će također povećati tvoju karizmu.

 | Autor: Instagram @carodaur Instagram @carodaur Foto: Instagram @carodaur

Vodenjak

Ljubav: Mars i Jupiter su sada tvoji vodiči sreće. Bit ćeš zabavna, originalna i moći ćeš pronaći nekoga tko će ispuniti sve tvoje snove. Parovi će također uživati u sreći. Oživljavat ćete svoje osjećaje jedno prema drugome i jako se dobro zabavljati zajedno.

Posao: Na poslu ćeš biti komunikativna i pristupačna. Vrlo pametno ćeš pregovarati i dobivati najbolje uvjete za sebe. Sretan planet Jupiter pruža ti sada posebne mogućnosti. Na svom poslu ćeš preuzimati najzanimljivije zadatke i moći ćeš raditi brzo i učinkovito. Imat ćeš briljantne ideje i odmah ih provoditi u djelo.

Zdravlje: Zvijezde ti daju samopouzdanje i jaku karizmu. Trenutačno se lako možeš riješiti loših navika i učiniti svoj život zdravijim. Mars i Jupiter jasno ti daju do znanja: sport i aktivno provođenje slobodnog vremena potrebni su ti sada više nego ikad.

Ribe

Ljubav: Ljubavni glasnik Venera i erotični Mars su u sukobu. To jasno daje do znanja: stvari će u tvojoj vezi ovog tjedna ići na bolje. Ponekad ćete se slagati, a ponekad će biti nekih nesuglasica. Raspored Saturna u tvom znaku preporučuje da pričekaš i vidiš. Slobodni su na tragu ljubavi. Ali, ima još nekoliko sitnica koje treba riješiti prije nego što možeš vjerovati novoj simpatiji.

Posao: Ovaj tjedan bi stvari na poslu mogle krenuti  po zlu. Merkur i Jupiter ukazuju na to da moraš biti osobito oprezna pri potpisivanju ugovora i financijskim ulaganjima. U tvom timu će se javljati kontroverze, čini se da svatko ima drugačije mišljenje. Dobra stvar je da ti Uran daje fleksibilnost koja ti je potrebna da se prilagodiš inovacijama i iznenađenjima.

Zdravlje: Zvijezde izazivaju blagu napetost. Nisi baš otporna kao inače, a najbolje ćeš funkcionirati kada ćeš imati puno svježeg zraka i baviti se svojim hobijem navečer. Vrhunske sportske izvedbe koštat će te previše energije. Umjesto toga si radije priušti odmor, san i predah od svakodnevnice.

Ovan

Ljubav: Samci bi mogli osvojiti jackpot. Kombinacija Sunce-Mars djeluje stimulativno i čini te privlačnom. Seksi impulsi također imaju okrepljujući učinak u vezama. Kada su u pitanju senzualnost i erotika, uživat ćeš u novom intenzitetu.

Posao: U pregovorima i svakodnevnoj komunikaciji dolazit ćeš do cilja. Ljudi se mogu orijentirati na tebe i brzo primijetiti da imaš puno znanja. Sunce ti pomaže da mudro upravljaš svojim financijama. Pametno ćeš iskorištavati kratkoročne učinke.

Zdravlje: Trio sunca, Marsa i Jupitera te sada jača i budi novu vitalnost. Gradit ćeš svoju kondiciju i stjecati više lakoće i samopouzdanja, osobito na mentalnoj razini. Cijeli tjedan ćeš biti s  velikim osmijehom na licu.

Mjesečni horoskop Možda vas zanima Veliki horoskop za kolovoz: Ni retrogradni Merkur ne može nam pokvariti zabavu. Evo tko će najviše uživati Miss7 Horoskop

Bik

Ljubav: Venera povećava tvoj seksipil i donosi slatke flertove samcima. Nešto se događa u potrazi za velikom srećom ili uzbudljivom avanturom. Parovi također dobivaju na zamahu. Bit ćeš prilično eksperimentalna u erotskom smislu. To će osloboditi puno osjećaja sreće u tebi!

Posao: Venera budi tvoju kreativnu žicu. Osjećat ćeš što je dobro prihvaćeno i kako možeš poboljšati svoju vanjsku sliku. Uspjet ćeš u prezentacijama proizvoda i pridobiti nove kupce. Timski rad i komunikacija dobro će funkcionirati u uredu. Financijski planet Merkur te optimalno podržava pa nećeš imati problema. 

Zdravlje: Ravnoteža između zadovoljstva i discipline sada je savršena. Uživat ćeš boraviti na svježem zraku i bit ćeš motivirana kada je riječ o vježbanju. Priušti si obilje beauty i wellness trenutaka!

 | Autor: Instagram @leoniehanne Instagram @leoniehanne Foto: Instagram @leoniehanne

Blizanci

Ljubav: Samci će krenuti u veliku ofenzivu u smislu osvajanja. Erotičan Mars i sretni planet Jupiter u tvom znaku toliko će te poticati da ti ništa ne može stati na put. Međutim, lako bi mogla pomiješati seks s ljubavlju. U vezi ti treba dugačak povodac. Suprotstavljeni osjećaji pokreću napetosti koje su za tebe istovremeno poticajne i pomalo zbunjujuće.

Posao: Mars i Jupiter u tvom znaku daju ti hrabrost. Bit ćeš zainteresirana za ambiciozne projekte. Ali, postoji mali problem s timskim radom. Kolege ili kupci bit će nepouzdani ili će ti povećavati stres. Potrebno ti je dosta takta u svim dogovorima, osobito kada je novac u pitanju.

Zdravlje: Prštat ćeš energijom i stoga se fokusirati na akciju i raznolikost u slobodno vrijeme. Disciplinirano ćeš raditi na svojoj figuri i dobroj kondiciji. Ipak, s novim proizvodima za njegu trebaš biti oprezna. Venera može izazvati iritaciju kože.

Rak

Ljubav: Venera i Saturn potiču skladnu, ugodnu atmosferu u tvojoj vezi. Oboje sada činite svoj zajednički život maštovitijim i svrhovitijim i povlačite se zajedno u uzbudljivu osamu. Samci će biti uravnoteženi i privlačni svojim obožavateljima. Veza u koju bi sada mogla ući mogla bi biti doista dugoročna zahvaljujući Saturnu.

Posao: Dobit ćeš puno priznanja na poslu i moći ćeš se nositi sa svakom konkurencijom. Što je više truda potrebno, to će ti bolje ići. To se osobito odnosi na kreativnu razinu. Financijski je na vidiku projekt koji se može dalje razvijati. Sa svojom strpljivom prirodom i pametnim planiranjem možeš samo pobijediti.

Zdravlje: Bliži se dobar tjedan. Snažne tendencije Venere donose ti obilje blagostanja i harmonije. Tvoje raspoloženje raste iz dana u dan. Saturn i Neptun također ti daju veliku vedrinu i pomažu ti pronaći svoj unutarnji centar.

Lav

Ljubav: Ići ćeš na osvajačko putovanje jer sunce u tvom znaku golica tvoj osjećaj za avanturu. Mars i Jupiter također potiču tvoje maštarije. Seksualni aspekt igra veliku ulogu u vezi: bit ćeš znatiželjna i tražiti nove varijante s osobom koju voliš.

Posao: Dobro ćeš napredovati u svom poslu jer Sunce, Mars i Jupiter imaju učinak na unapređenje karijere. Konačno ćeš dobiti priznanje koje zaslužuješ i postići uspjeh. Blistat ćeš kao vođa tima, motivirati druge i preuzeti odgovornost. Krivulja zarade također je usmjerena prema gore.

Zdravlje: Ovaj tjedan imat ćeš puno energije i samopouzdanja. Ali, također si uzmi dovoljno vremena za opuštanje i razvoj kreativnih misli. Kolovoz je tvoje vrijeme i to pokazuje: Sunce, Mars i Jupiter poboljšavaju tvoju karizmu i vraćaju ti osmijeh na lice.

Djevica

Ljubav: Trenutačno imaš posla s kontradiktornim ljubavnim zvijezdama: Venera te čini romantičnom i punom ljubavi, ali Mars potiče tvoju agresivnost i čini te vrlo kritičnom. Tvoj partner se može pripremiti za uzbudljivu fazu. Samci sada mogu živjeti svoj život i eksperimentirati s novim susretima. Venera u znaku djevice mogla bi ti donijeti veliku ljubav.

Posao: Poslovni planet Merkur i reformator Uran dobro su ti naklonjeni. Ako si u potrazi za novim izazovima, ovaj tjedan pronaći ćeš pravu stvar za sebe. Uživat ćeš u preuzimanju veće odgovornosti i razvijanju liderskih kvaliteta. Savjesno ćeš raspolagati svojim financijskim sredstvima pa ćeš tako nešto i zaraditi.

Zdravlje: Mars ti donosi fazu u kojoj je dobro da manje treniraš. Tvoja razina energije nije na visini pa su sati opuštanja i više slobodnog vremena na dnevnom redu. Sjajna stvar: Merkur u Djevici čini te mentalno jakom, a Venera potiče tvoju ugodnu stranu.

Vaga 

Ljubav: Mars i Jupiter te sada čine kontakt-genijem. Flertovat ćeš gdje god nađeš dobre ljude. Već si u vezi? Osoba koju voliš može od tebe očekivati svakakve seksi porive. Erotski Mars sada unosi u spavaću sobu puno želje i raspoloženja, ali i snažne poticaje za zajedničke igre.

Posao: Na poslu također imaš punu podršku zvijezda. Vrlo pametno ćeš predstavljati sebe i svoje ideje. Bit ćeš izvrsna u raspravama i imat ćeš posljednju riječ. Financijski se stvari mogu izgladiti, a deficiti nadoknaditi. Uvodit ćeš red u svoje poslovne stvari.

Zdravlje: Raspoloženje će ti biti dobro jer te sada izgrađuju Mars, planet snage, i Jupiter, planet sreće. Bit ćeš samopouzdana i utjecat ćeš na sve pozitivno. Jupiter ti otvara vidike, zanimat će te nove teme. 

 | Autor: Instagram @andicsinger Instagram @andicsinger Foto: Instagram @andicsinger

Škorpion

Ljubav: Venera sada golica tvoju želju za flertovima i uzbudljivim susretima. Ako se prilikom upoznavanja osloniš na dobre razgovore, Merkur će ti pomoći da se predstaviš u pravom svjetlu. U vezi ćeš biti odana i pouzdana. Ali, trebat će ti više priznanja i brzo ćeš se osjećati zapostavljeno.

Posao: Merkur će ti omogućiti vruću vezu s važnim osobama. Bit ćeš ambiciozna i možeš napredovati u svom poslu. Djelovat ćeš samouvjereno i razvijati više autoriteta. Financijski sada možeš vjerovati svojim instinktima. Očekuje te zanimljiv i prije svega uspješan tjedan na poslovnom planu.

Zdravlje: Duhovni planet Merkur i kraljica ljepote Venera podržavaju te optimalno ovaj tjedan. Dopuštat ćeš si više odmora i vremena za opuštanje. Dobra knjiga, omiljena glazba ili posjet toplicama doprinijet će tvom blagostanju. Ovaj tjedan idealan je za odmor i odmak od svakodnevice.

Strijelac

Ljubav: Ovaj tjedan će samci biti samouvjereni i znat će što žele. To će privući pažnju drugih. Ali, sada te nije lako osvojiti. Možda postoji potreba za razgovorom u tvojoj vezi. Dvije ljubavne planete, Venera i Mars, su izazovne. Važno: ostani smirena i spremna za razgovor kako biste brzo izgladili nesporazume.

Posao: Vatreno Sunce te jača: određivat ćeš smjer na poslu i možeš biti prava pokretačka snaga u svom timu. Kao freelancer ponašat ćeš se hrabro i gledati u budućnost. Ipak, financijski planet Merkur upozorava te da ne preuzimaš velike rizike i ne ulažeš prevelike svote. Malo više strpljenja će ti se isplatiti.

Zdravlje: Osjećat ćeš da ti treba više mira i udaljenosti. Merkur, Venera i Mars su izazovni pa ćeš osjetljivije reagirati na stres, a mogla bi imati i problema s probavom. Blaga hrana je sada dobra za tebe, kao i dodatna doza sna.

Možda vas zanima Ova 4 horoskopska znaka imaju nevjerojatno pozitivnu karizmu: obožavani su u društvu Miss7 Horoskop
Photo: Instagram @alexiiak

Komentari 0