1/7

Harmonija nježne elegancije i militarističke snage

Mlade dizajnerice Ana Marija Kralj i Mirjam Krajina koje se kriju iza branda Kralj&Krajina nedavno su svojom drugom kolekcijom i samostalnom revijom na Dreft Fashion Weeku Zagreb dokazale da se s razlogom smatraju jednim od najvećih domaćih mladih talenata.

Nova kolekcija koja je pomalo vojnička nikog nije ostavila ravnodušnima te je u moru odličnih kolekcija prikazanih na ovosezonskom DFWZ-u proglašena jednom od najboljih.

 | Autor: Maja Brčić Maja Brčić

Mlade dizajnerice ne staju pa su nakon suradnje s Trendcyom, američkom online platformom za promociju i prodaju mladih dizajnera koja je njihovu kolekciju uvrstila na svoju stranicu preko koje se može ekskluzivno i kupiti, snimile i kampanju za istu.

 | Autor: Maja Brčić Maja Brčić

Ostajući vjerne minimalizmu koji je u samo dvije kolekcije postao njihov zaštitni znak, Kralj & Krajina nas kolekcijom jesen/zima 2014/15 vraćaju u šezdesete godine prošlog stoljeća. Shodno tom revolucionarnom vremenu u kojem žena postaje hrabra i samostalna, njezin moćni stav odlikuju muški i ravni krojevi u militarističkom duhu - uz pokoji ekscentrični dodatak.

 | Autor: Maja Brčić Maja Brčić

Inspirirane militarizmom s jedne strane, a ženskom modom šezdesetih s druge strane, mlade dizajnerice koriste teške materijale poput velura i vune koje skladno nadopunjuju finim kašmirom. One predstavljaju ženu koja se elegantno uzdiže iz svoje krhkosti te zauzima čvrst stav, postižući nevjerojatnu harmoniju nježne elegancije i militarističke snage.

 | Autor: Maja Brčić Maja Brčić

Kao lokaciju za kampanju svoje f/w 14/15 kolekcije Kralj & Krajina odabrale su aerodrom kako bi do izražaja došao upravo taj moćan stav žene koja nosi njihove kreacije. Budući da je kolekcija osim 60-im godinama također inspirirana militarizmom, ova lokacija činila se idealnom za njihovu novu modnu priču. Ovom su kampanjom podarile odjevnim komadima iz svoje kolekcije priču o ženi koja je samosvjesna, glavna, samostalna, o ženi u tradicionalno muškoj ulozi pilota - ali i o ženi koja uza sve to želi biti lijepa i profinjena. Detalji priče koji ne mogu biti ispričani njihovim kreacijama, ispričani su frizurom i make up-om, a još više interakcijom modela s avionima. Svoju su ženstvenu, ali i strogu odjeću postavile uz robusne avione, čime ti odjevni komadi dobivaju neka nova svojstva i svoju vlastitu priču.

 | Autor: Maja Brčić Maja Brčić

Kampanju potpisuje fotografkinja Maja Brčić, zaštitno lice kolekcije je Tena Majetić iz agencije Talia Model, za make-up je zaslužna Biljana Baljak, a za frizuru Svjetlana Cvjetković (Beauty Point.)

U galeriji pogledajte više fotografija...

Photo: Maja Brčić

Komentari 0