Gradski vrt Stenjevec dobio novu sportsku zonu

Zagrebački Gradski vrt Stenjevec prošlog petka odzvanjao je pjesmom, navijačkim pokličima i dobrim vibracijama

U sklopu projekta Urbani vrtovi ovoga je puta bio organiziran malo drukčiji vrtlarski događaj jer je glavni povod za slavlje bilo otvorenje sportske zone unutar vrta.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Organizatori projekta Grad Zagreb, 24sata i Radio Kaj uz pomoć glavnog partnera Zagrebačke pivovare, donirali su vrtu mini nogometne golove i rekvizite za odbojkaško igralište. Sad će se vrtlari i članovi njihovih obitelji, nakon okopavanja i zalijevanja vrta moći rekreirati na igralištima uz svoje parcele.

Slavlje je, dakako, u svom stilu otvorio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić zaigravši mali nogomet s okupljenim građanima i mališanima iz Nogometne akademije Šimić.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Prigodne poklon pakete za ljubitelje zdravog života koji su na događanje došli biciklom pripremila je Privredna banka Zagreb koja kontinuirano potiče popularizaciju putovanja biciklom na posao i čiji zaposlenici u Zagrebu u velikom broju koriste bicikl kao glavno prijevozno sredstvo.

Uz sportska uzbuđenja, posjetitelji su u Stenjevcu mogli uživati u gastronomskim delicijama - roštilju i vrtnom gulašu s Amber pivom koje je pripremio Marko Jovanović, chef restorana Pivana.

Samoborka je pomogla obojati kašete za vrtni alat. Organizatori su donirali i dva roštilja od kojih je jedan pripao vrtu u Stenjevcu, a drugi Gradskom vrtu Prečko. Na njima se odmah pripremila fina zakuska začinjena Šafram prirodnim začinima. Pored slasnih kotleta, gosti su se mogli okrijepiti prirodnim voćnim sokovima s OPG-a Marice Jug.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Za kraj, Cukarino Cafe iz Podsuseda okupljene je počastio tortom prigodno dekoriranom crveno bijelim kockicama.

Uz omiljenu Žuju vrtna zabava potrajala je do večeri.

Zahvaljujemo na podršci i Eko taxiju, Eco impulsu te vrtlariji Pecina na presadnicama povrća i cvijeća.

Photo: Davor Puklavec/ Pixsell

Komentari 0