Glazbeni favoriti na zaslonu mobitela

Dok EB Radio aplikacija donosi ekskluzivne DJ mikseve i snimke s festivala, video stream-ovi su dostupni putem EB Video aplikacije. Tu je i News aplikacija pomoću koje ljubitelji elektronske glazbe ostaju u kontaktu s najdražim izvođačima.

 | Autor:

Dizajnirane s ciljem da promijene način interakcije s glazbenim svijetom, Electronic Beats aplikacije polako osvajaju fanove diljem Europe. Mobilna glazbena priča počela je u travnju prošle godine, kada je Telekomov Electronic Beats tim lansirao Yellofier. Zabavna aplikacija razvijena u suradnji s Borisom Blankom (Yello) svaki snimljeni zvuk iz prirodnog okruženja pretvara u glazbu. Dok se lansiranje nove verzije nagrađivanog Yellofiera očekuje uskoro, velik interes za mobilnim doživljajem glazbe nedavno je rezultirao s čak tri nove aplikacije:

 | Autor:

Electronic Beats Radio aplikacija (IOS: iPhone / Android 2013)
Redizajnirana Radio aplikacija omogućava slušanje snimaka s Electronic Beats događanja i ekskluzivnih DJ mikseva koji svakodnevno nastaju u središnjem berlinskom EB uredu. Miksevi s Track ID-evima mogu se dijeliti, dodati na osobnu listu favorita ili stream-ati kod kuće pomoću Apple AirPlaya. Putem aplikacije se mogu kupiti i ulaznice za nadolazeće EB evente s atraktivnim popustima (EB Prag festival najavljen za ožujak s Bonobom i Moderatom je rasprodan). Preporuke za slušanje: Giorgio Moroder live u Beču, The Juan Maclean, Disclosure live u Podgorici...

 | Autor:

Electronic Beats Video aplikacija (IOS: iPhone / iPad)
Nagrađivani glazbeni DVD časopis Slices početkom 2014. godine mijenja ruho i autorski video sadržaj seli na Electronic Beats Video aplikaciju. Ista obiluje video snimkama s festivala, intervjuima s izvođačima, reportažama iz najpopularnijih europskih klubova itd. Jedinstvena video kolekcija dolazi u HD kvaliteti,  svi zapisi se mogu dijeliti i filtrirati ovisno o preferencijama, a dostupni su i u 'offline' načinu rada. Preporuke za gledanje: MS MR live u Zagrebu, James Blake live u Beču, New Order live u Berlinu...

 | Autor:

Electronic Beats News aplikacija (Windows Phone)
Treća EB aplikacija, News App, dostupna je od sredine prošle godine na Windows Marketplace-u. Bazirana na RSS feedu, aplikacija fanovima elektronske glazbe donosi novosti sa scene koje nastaju na centralnom EB portalu. Dizajnirana je u suradnji s Nokiom i kreirana posebno za vlasnike Windows mobilnih uređaja. Putem ove aplikacije uskoro će biti moguće čitati i PDF izdanje popularnog Electronic Beats Magazine-a zahvaljujući integriranom Flipboard izborniku.

Hrvatska je svoju 'aplikativnu pretpremijeru' imala na trećem izdanju Electronic Beats festivala, kada su posjetitelji u posebno uređenom App lounge-u imali priliku isprobati sve trenutno dostupne aplikacije. Među najpopularnijim sadržajima tada su se našle snimke s prijašnjih Electronic Beats festivala (Moderat, James Blake i Disclosure), ali ekskluzivni sadržaji s Depeche Mode 'Delta Machine' turneje, koju su sponzorirali EB i Hrvatski Telekom .

Photo: None

Komentari 0