U petak 14. prosinca u zagrebačkom restoranu Piccolo Mondo održat će se manifestacija koja slavi sva lica jedne palačinke
Saznajte:
- od 17.00 h povijest i kulturološke aspekte palačinke predstavlja etnologinja Jelena Ivanišević
- od 17.30 h Sve tajne dobre palačinke razotkriva chef Branko Ognjenović
- 18.00 h kako pripremiti BEZGLUTENSKU PALAČINKU; gastro trikovi i nutricionistička analiza dr.sc. Darije Vranešić Bender
- 18.30 h jaja obogaćena omega 3 kiselinama
Po prvi puta zajedno ekipa Gastro.hr portala i Vitaminoteke pripremila je Gastro Cabaret - gastronomsku manifestaciju koja svojim programom slavi super popularno jelo koje obožavaju djeca i odrasli – palačinku.
Gastro Cabaret pod nazivom "Sva lica jedne palačinke" svoju odu palačinki "otpjevat" će u petak, 14. prosinca u "dnevnom boravku" grada Zagreba - restoranu Piccolo Mondo hotela Dubrovnik.
Zašto je recept za palačinke već godinama najtraženiji, sve o povijesti i kulturološkom aspektu palačinke i kako pripremiti bezglutensku palačinku, građani će moći saznati od 17 do 19 sati, u restoranu Piccolo Mondo.
Na predavanjima (na koja je ulaz besplatan), znanstvena novakinja iz Instituta za etnologiju i folkloristiku Jelena Ivanišević gostima će ispričati zanimljivu priču o palačinki kao "prevrtljivoj slastici". Akademik kulinarstva i renomirani chef Branko Ognjenović svoju će viziju palačinke prezentirati na njemu prepoznatljiv i zabavan način a na temu bezglutenskih palačinki osvrnut će se naša suradnica Gastro.hr-a doc. dr.sc. Darija Vranešić Bender, dipl.ing.bioteh, uz pomoć chefa Ognjenovića koji će se pobrinuti za praktični dio prezentacije.
Od jutra pa sve do poslijepodnevnih sati, građani su pozvani da posjete hotel Dubrovnik i uživaju u promotivnoj ponudi palačinki koja se, u susret Gastro Cabaretu, od 10. do 16. prosinca nalazi u ponudi restorana Piccolo Mondo i Kavane Dubrovnik po specijalno sniženim cijenama od 20 do 25 kn.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.