Gabrijela Sopta Primorac: Uniformnost ne postoji u mom modnom riječniku

Lijepa Gabrijela radi u KBC-u Rijeka, a od posla se opušta uz modu, vježba, crta i, naravno, uči.

Reci nam ukratko koji stil preferiraš, boje, predmete?

Volim ženstvene kombinacije. Elegancija mi je primarna. S bojama sam na “ti” i volim ih kombinirati tako da stil ostane “classy”, ali da bude veselo. Obožavam haljine, tunike i zimi kapute različitih stilova. Pazim jako na detalje, pa tako biram vrhunski materijal. Budući da to rijeko nalazim u našim dućanima, odjeću prije svega šijem kod moje drage krojačice i prijateljice Petre.

Što misliš o street styleu? Je li uspio visoku modu učiniti dostupniju/poznatiju širokim masama?

Mislim da je sigurno bliže i dostupnije nego prije, djevojke lakše razvijaju svoj stil, ali u Hrvatskoj nije još kao vani na ulicama Pariza, Milana, Londona, no smatram da smo na odličnom putu.

Koliko ti treba da osmisliš kombinaciju? Dogodi li ti se ikad da pomisliš “ja nemam što obući”?

Obično mi je ormar zatrpan i uzmem ono što mi je pri ruci, pogotovo ujutro kad žurim na posao. Često se događa fenomen “ja nemam što obući”, tad ako mi treba za neku posebnu priliku, inspiraciju dobijem na netu ili u svojoj mašti, a onda s Petrom osmislim nešto.

Kakav modni stil njeguju Riječanke?

Mislim da Riječanke pridaju veliku pažnju svom izgledu, tako i stilu. Prate trendove, a geografska blizina Italije definitivno utječe na njihov modni izričaj.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Koje dizajnere/brendove voliš? Tko su ti stilske inspiracije (ako ih imaš)?

Dolce&Gabbana, Gucci i Burberry kad je riječ o odjeći te jako volim torbe Valentino. Ima jako puno blogerica čije me kombinacije oduševljavaju, od Olivije Palermo do Ive Balaban, Olje Vori i Ljupke Gojić. Znam što mi stoji, što ne, što mi je ugodno, pa smiksam sve u moj stil.


Kupuješ li planski ili impulzivno?

Jedno i drugo, ali više impulzivno. Mislim da je pravi način ipak prvi jer kao rezultat drugog su ormari prepuni robe nošene jednom. Pretjerana kupnja ne jamči dobar stil.

Cipele ili torbe? Zašto?

Cipele. Obožavam visoke potpetice, ali uvijek biram one udobnije i u kojima mogu normalno funkcionirati kroz dan. Veliki sam fan torbi, ali ih ne volim mijenjati.

Što nosiš na fotki za Budi.IN?

Haljinu koju mi je sašila Petra (materijal je iz Milana), cipele Marc Jacobs, torbica Furla Metropolis, naočale D&G.

Što trenutačno radiš? Koji su ti hobiji, kako provodiš slobodno vrijeme... Liječnica sam na 3. godini specijalizacije iz ginekologije i opstetricije te doktorantica na Postdiplomskom doktorskom sveučilišnom studiju Biomedicina. Radim u KBC-u Rijeka na Klinici za ginekologiju i porodništvo. Posao mi ispunjava većinski dio dana, nekad i vikenda. Odmalena crtam, vježbam, a najviše me veseli slobodan vikend i odlazak u moje rodno mjesto Rabac.

Najdraži predmet u ormaru mi je (i zašto)... Bež cipele Valentino (još ih zovem i S.O.S. cipele jer mi se uklapaju u svaku kombinaciju).


Omiljeno jelo/piće... Riba s gradela/čaša vina.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0