Ema Juretić: "Nikad nisam pomislila da nemam što obući"

Naša nova cura s naslovnice stoji iza brenda Dilemma Posters koji se probio i do Amerike

Reci nam ukratko koji stil preferiraš, boje, komade?

Preferiram eklektičan stil. Jako volim boje, ali fora iskombinirane. Za oko će mi uvijek zapeti dobra haljina.

Što misliš o street styleu? Je li uspio visoku modu učiniti dostupniju/poznatiju širokim masama?

Super mi je kod street stylea što do izražaja dolaze raznoliki modni izražaji. Da, sigurno da je street style učinio visoku modu dostupnijom širokim masama, no mislim da se pojavila i svijest o tome da i low budget odjeća ili vintage odjeća mogu izgledati fantastično.

Koliko ti treba da osmisliš kombinaciju? Dogodi li ti se ikad da pomisliš “ja nemam što obući”?

Jako brzo osmislim što želim, no komplikacije nastaju tijekom provedbe. Majstor sam u kompliciranju. Često mi nešto ne štima, fali ili nije onako kako sam zamislila. Ali nikad ne pomislim da nemam što obući. Ormar mi lagano puca po šavovima.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Koje dizajnere/brendove voliš? Tko su ti stilske inspiracije?

Ne pratim baš trendove, ali zapeli su mi za oko koji genijalci. Otkriće mi je Edda Gimnes, a Lana Dumitru osmislila je najljepšu haljinu koja krasi i moj ormar. Brend Norvegian Rain radi super balonere, a Tatanaka mi je nepresušan izvor divljenja. Mjerna jedinica za stil mi je Ljupka Gojić Mikić, a u zadnje vrijeme i Solange.

Kupuješ li planski ili impulzivno?

Nažalost, impulzivno. Vidim nešto, svidi mi se, kupim, dođem doma, ne paše ni uz što. Ali slatke su to pogreške.

Cipele ili torbe? Zašto?

Cipele. Rijetko koja torba mi se svidi jer imam osjećaj da se kod torbi ne primjenjuje jako važno pravilo “manje je više”. A ako su cipele vraški dobre, vrijede kao torba i sav njezin sadržaj zajedno.

Što nosiš na fotki za Budi.IN?

Kapu Gap, šal i jaknu Zara, hlače i torbicu H&M te tenisice Nike.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Što trenutačno radiš? Koji su ti hobiji, kako provodiš slobodno vrijeme, što te veseli itd.

Radim na svom brendu Dilemma Posters, koji se iz hobija pretvorio u posao pa zahtijeva i jako puno vremena. Nedavno se Dilemma probila i na američko tržište te dospjela u vodeći američki store za uređenje interijera (ne smijem još otkrivati sve detalje). Kao community manager, koji skoro 24/7 provodi za laptopom ili mobitelom, a sve slobodno vrijeme posvećujem Dilemmi, s hobijima sam na “vi”, no spasi me prije spavanja “Seinfeld”.

Najdraži predmet u ormaru mi je (i zašto)...

Ona haljina koju sam već spomenula i Nikeov pončo. Priča oko haljine je super. Vidjela sam je prije nekoliko godina na Pinterestu i zaljubila se. Nije pisalo tko ju je dizajnirao, ali sam brižno čuvala tu fotku. Nekoliko godina poslije tražila sam haljinu za sekinu svadbu i htjela sam samo nju. I pronašla sam je. Stigla je dva dana prije svadbe.

Omiljeno jelo/piće...

Dimljena rebarca koja priprema moj dečko/Voda.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0