1/23

Ekskluzivno: Što pripremaju hrvatski dizajneri u novim kolekcijama?

Do novog izdanja modnog eventa Dove Fashion.hr-a dijeli nas nešto više od tjedan dana. Pripreme su u punom jeku, a dizajneri privode svoje kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2013. lagano kraju. Dok nestrpljivo čekamo revije, donosimo ekskluzivni sneak peek kolekcija pojedinih hrvatskih dizajnera.

Vrata svog showroomu i ateljea za Budi.IN otvorio je modni duo eNVy room, LINK by Zoran Mrvoš i Ogi Antunac, AMR by Ana Maria Ricov i Martina Felja koji su s nama podijelili svoju proljetno-ljetnu viziju za iduću godinu. Dizajneri su svojim skicama, materijalima i pojedinim modelima zagolicali našu maštu.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

eNVy room

Nikica Ivančević i Vjeko Franetović sjetno se prisjećaju svog ljetnog odmora zbog čega nova kolekcija obiluje bojama naše obale – plave (more), narančaste (mandarine), ružičaste (buganvila) i boje lavande. Kako bi dizajneri što bolje dočarali proljeće i ljeto, odabrali su mornarske pruge koje se protežu kroz cijelu kolekciju u raznim varijacijama.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell “Prikazat ćemo 30-tak modela koji su nastavak ovoljetne kolekcije. No, ovog puta smo koristili više čipke u žarkim bojama, a predstavit ćemo i nekoliko novih modela vjenčanica. Naša „muza“ ovaj put je Brigitte Bardot. Tako smo neke od njezinih zapamćenih outfita, što iz filmova, što iz privatnog života uhvaćenih objektivom fotoaparata, osuvremenili i reinterpretirali na jedan sasvim drukčiji način koji je prilagođen urbanoj ženi 21. stoljeća“, objasnili su Nikica i Vjeko.

Zbog toga kolekcija priziva neka prošla vremena i obiluje retro krojevima. Ipak, kreacije su moderne i svježe, a možda najvažnije za modernu ženu, funkcionalne i pogodne za kombiniranje.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Prevladava pencil suknja i haljina, najčešće u 3D čipki, a dizajneri su koristili i patchwork tehniku. Svila je rezervirana za večer, a neizostavne su lepršave duge haljine u žarkim ljetnim bojama. Za kraj, eNVy room priču zaokružuju pamučnim i svilenim T-shirt majicama na kojima će se naći motivi iz životinjskog svijeta.

AMR by Ana Maria Ricov

Za razliku od eNVy rooma, Ana Maria Ricov se za nadolazeću sezonu odlučila za netipične boje. U novoj kolekciji prevladavaju takozvane „ne boje“, odnosno nezaobilazna crna boja, prljavo bijela, krem te razni tonovi sive bijele. Dizajnerica je za izradu kolekcije koristila viskozu, pamuk i lan.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Kolekcijom prevladavaju transparentne tkanine koje u kombinaciji s gustim, neprozirnim tkaninama stvaraju efekt dinamičnosti. Ana Maria igrom materijala potiče na slojevito kombiniranje odjevnih predmeta.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Ana Maria Ricov proljeće i ljeto vidi u jednostavnoj formi koja je nadopunjena konstrukcijskim rezovima pod ravnim kutevima.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Nova modna priča brenda AMR je zaokružena teškim i itekako upečatljivim nakitom akademskog kipara Silvija Hrnčira koji stoji iza brenda S.H.Art.

LINK by Zoran Mrvoš i Ogi Antunac

Zoran i Ogi udružili su snage i prošle sezone po prvi put predstavili svoj novi brend LINK. Kolekcija je na prvu osvojila kako modnu publiku tako i same obožavatelje mode, a njihove kreacije ubrzo su počele nositi hrvatske trendseterice. Ni ne čudi da se upravo LINK revija ubraja u jedne od najiščekivanijih na Dove Fashion.hr-u.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell „LINK i dalje nastavlja istraživati započete forme, iako ovaj put s malim odmakom u sport. I dalje ostaje pomalo mračan, čak kad su u pitanju bijeli komad - jako urbano, prigušeno sexy, lagano agresivno... Inspiracija su veliki gradovi, poput New Yorka, i njihova užurbanost. Žena mora biti drukčija, ali i praktična. Novitet su i intenzivne boje, poput neonske reklame“, odali su Zoran i Ogi.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Martina Felja

Iz kreativne radionice Martine Felje, stiže vesela, razigrana kolekcija u kojoj dominiraju printevi. Nove kreacije nadovezuju se na cruise kolekciju, a dizajnerica je inspiraciju našla u materijalima koje je dizajnirala sama.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell „Ovaj put kao inspiraciju za print mi je bilo proljeće i livada zbog čega na printevima možemo vidjeti leptire, vilinske konjiće, bubamare i tulipane. U prvom planu je sami print, dok su krojevi jednostavni, ukrašeni tek pokojim detaljem“, objasnila je Martina Felja.

U kolekciji prevladava bijela, žuta, pepermint i crna boja, a od materijala dizajnerica je koristila svileni saten, satinirani pamuk te plisirane materijale od poliestera i eko kože.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell LINK by Zoran Mrvoš i Ogi Antunac, eNVy room, AMR by Ana Maria Ricov i Martina Felja samo su neka od dizajnerskih imena ovosezonskog Dove Fashion.hr-a. Nestrpljivo iščekujemo njihove, ali i revije njihovih kolega koje će se održati na Dove Fashion.hr-u od 10. do 13. listopada u jedinstvenom prostoru bivše zagrebačke tvornice Gredelj.

U galeriji detaljnije pogledajte kratki, ali slatki uvid u nove kolekcije hrvatskih dizajnera...

Photo: Davor Puklavec/ Pixsell

Komentari 0