19. rujna 2011.

Dizajnerske suradnje koje će obilježiti jesen

1/12

Nakon što je H&M započeo s uspješnih i hvaljenim dizajnerskim suradnjama, ekskluzivne kolekcije za streetstyle brendove postali su projekti koji ne donose samo visoku zaradu nego i podižu imidž brend na višu razinu. Bilo je samo pitanje vremena kad će sličnih projekti zaživjeti i na našim prostorima. Najpoznatija suradnja su dizajnerske cipele Peko, a u stopu ih slijedi novi ambiciozni projekt Fashion.hr Industrija.

 | Autor: Prvi rezultati itekako hvaljenog projekta Fashion.hr Industrija prikazani su na proljeće u sklopu Dove Fashion.hr-a, a prve kolekcije za aktualnu sezonu polagano stižu u trgovine diljem Hrvatske. Jedne od najhvaljenijih kolekcija su one dizajnera Zorana Mrvoša i Ivice Klarića za Rio Rijeku.

"Cilj suradnje s poznatim dizajnerima je jačanje brenda i povećanje prodaje. Za sad smo itekako zadovoljni s projektom. Cijene Rio Rijeka man collection by Klarić kreću se od 500 kn do 2.600 kn, a u trgovine stižu krajem listopada. Prodaja Rio Rijeka woman collection by Mrvoš je započela, a cijene se kreću od 550 kn do 2.600 kn", objasnili su iz kuće Rio Rijeka.

Najnagrađivaniji dizajner Igor Galaš uživa u radu s Arenom Pula

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Veliku pozornost izazvala je kolekcija Additive/Arena Add by Igor Galaš. Naš najnagrađivaniji dizajner, oduševljen je suradnjom uz pomoć koje je naučio kako funkcionira tekstilna industrija. Zbog želje da iduća kolekcija, koja će biti predstavljena na Dove Fashion.hr-u 29.09. - 01.10., bude što bolja Igor Galaš je odustao od kreiranja kolekcije za vlastiti brend. Kolekcija je namijenjena ženskog populaciji koja voli suvremena stil odijevanja u skladu s najnovijim svjetskim trendovima naglašavajući pritom osobnost i samosvijest. Modeli su izrađeni od vrhunskih prirodnih materijala s naglašenim detaljima (pletenice, voluminozni prepletaji, nabori, rezovi, pomaci u kroju, asimetrija) i dodacima poput kapuljača i torbi. Pojedini modeli moći će se kupiti na odabranim mjestima Arena Pula, dok ubrzo možemo očekivati i posebnu trgovinu Additive u centru Zagreba.

"Arena se novom Additive kolekcijom obraća poklonicima mode koji cijene dinamičan i ubrzan način života, a u odijevanju zahtijevaju udobnost, praktičnost i visoku kvalitetu odjeće. Najskuplji model (kaput) u maloprodaji košta 1499 kn, cijena torbi iznosi od 299 kn do 599 kn, pletene hlače 399kn i haljine 799 kn", naglasili su iz Arene Pula.

Vječne torbe "Severice"

 | Autor: Naš poznati dizajner Robert Sever žensku populaciju oduševljava svojim torbama, koje se od milja nazivaju "Severice". Bilo je samo pitanje vremena kad će dizajner napraviti kolekcija za šire mase. Poznata kožarska kuća San Peter ujedinila je snage s Robert Severom te stvorila luksuznu liniju modnih dodataka pod nazivom Hera.

"Pod imenom Hera nalazi se dizajn ultimativnih dnevnih, večernjih i putnih torbi koje svojom pojavom pokazuju svu snagu i širinu bezvremenske modne klasike. Torbe se prodaju na 17 prodajnih mjesta diljem Hrvatske po cijenama od 1.500 kn na dalje", komentirali su iz San Petera.

IN modni detalj za jesen

Poznati dizajner Juraj Zigman svakom novom suradnjom i projektom oduševljava. A tako je bilo i s kolekcijom satova za brend Marli. Šareni i upadljivi modeli u potpunosti su zadržali Zigmanov pečat i Marli eleganciju. A za zaštitno lice odabrana je Mia Kovačić.

„Rad na dizajniranju satova izrazito je izazovan jer naprosto nemaš prostora. To je kao da haute couture kolekciju radiš u malenom sobičku - satovi jesu maleni, ali nakon istraživanja materije postane vam jasno kako se štošta dade napraviti, od dizajna samih kazaljki do pozadine i cjelokupnog dojma koji je možda i najvažniji", komentiraju je Juraj Zigman.

Sve oči uprte u Amadeus Jeans

 | Autor: Kao pojačanje u projektu Fashion.hr Industrija stigao je brend Amadeus Jeans i dizajner Ivan Alduk koji će kreativne plodove svog rada po prvi put prezentirati na Dove Fashion.hr-u za proljeće/ljeto 2012.

"Amds by Alduk je kolekcija za proljeće/ljeto koja uz casual komade za žene i muškarce ima i chic te sportske modele za svaki dio dana, a uz bazne akromatske boje (crnu, sivu, bijelu) imamo zemljane, puderaste tonove te, naravno, traper. Kolekcija je namijenjena za mlađu i srednju dob, a vjerujemo da ćemo ju i na pravi način prezentirati i pridobiti nove kupce ove linije", objasnio je Ivan Alduk koji trenutno finalizirano kolekciju koju će prikazati 29. rujna 2011.

Što se događa s Pekom?

Naša najpoznatija dizajnerska suradnja su svakako ekskluzivne kolekcije cipela Peko na kojima su radili Juraj Zigman, Ivica Klarić, ELFSi i mlada Anamarija Asanović. Nažalost, izuzev prve kolekcije Anamarije Asanović, preskočena je jedna sezona, a čini se da ni na jesen nećemo uživati u novim kreacijama. Iz Peka poručuju da se dizajnerske suradnje svakako nastavljaju te da možemo očekivati zanimljivo proljeće. Možda čak i s novim dizajnerskim imenima. Nadamo se jer šteta bi bilo da ovako uspješan projekt propadne.

 | Autor: Ova jesen i zima u znaku su hrvatskih dizajnera i uspješnih hrvatskih tekstilnih i kožarski tvrtki. Iščekujemo Dove Fashion.hr i nove kolekcije, a u međuvremenu posjetite njihove trgovine i kupite pokoji komad iz aktualnih hit kolekcija.

Komentari 0